Истината за гел-лака

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Гел-лакът представлява хибрид между гел и лак, покритието на който се закрепва на повърхността на ноктите посредством UV лампа

гел лак Този вид маникюр е любим на заетите жени, които нямат време за губене в салоните за красота – издържа около месец и изглежда добре, докато ноктите не израснат. Незаменим е за ваканцията, тъй като позволява да забравим за маникюра по време на почивката. Въпреки всичките си позитивни качества гел-маникюрът има и минуси. На какво да вярвате?

От гел-лака ноктите стават слаби и чупливи

МИТ. Може да носите спокойно гел-покритието без риск. Опасностите идват от неправилните грижи за ноктите. За да бъде маникюрът ви винаги в идеално състояние, е необходимо да подхранвате ноктите и кутикулите – най-добре с масла от бадем и жожоба и оризови трици. Бадемът защитава ноктите от загуба на влага – основната причина за тяхната чупливост. Жожоба та подхранва корените на нокътя, а оризовите трици създават защитен филм.

Процедурата поврежда

ФАКТ. Процедурата може да нанесе щети на ноктите, ако не е изпълнена правилно и се нарушава технологията. Според някои маникюристи, ако нокътната пластина се изпили предварително, лакът ще е по-дълготраен. Това е основна грешка – няма нужда от допълнителни манипулации, тъй като гел-лакът се свързва с естествения кератин на нокътя.

Много често ноктите страдат и заради неправилното отстраняване на покритието -самостоятелно премахване или излющването му слой по слой.

Може да си го направите вкъщи

МИТ. Много компании разработват системи за правене на гел-маникюр в домашни условия. Продават се цели набори, в които влизат всички базови елементи. Подходът обаче е неправилен, тъй като в специализираните салони процедурата се изпълнява от квалифицирани професионалисти. Освен това в домашни условия често се нарушава технологията за премахване на покритието. Понякога се използва обикновен лакочистител, който не е в състояние да разтвори напълно гел-лака. Остатъците повреждат ноктите, като ги правят крехки и чупливи, пише „За жената“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар