Ценни съвети за бременни жени

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Бъдете особено внимателни през този период

Бременността е изключително специален момент в живота на всяка дама.

Усещането, че носиш в утробата си нов живот, е неповторимо, но съответно крие своите рискове, ако не сте достатъчно предпазливи.
Ако нямате сериозни здравословни проблеми не се налага да нарушавате нормалния си ритъм на живот.
В този материал ще ви запознаем с няколко много ценни съвета за бременните, благодарение на които ще изкарат този период без напрежение. Ето ги и тях:

Алкохол, цигари, кафе
Тези продукти са категорично забранени по време на бременността, ако не искате да навредите на плода. Цигарите могат да забавят развитието на плода заради недохранване.
Останалите два продукта също могат да нанесат много тежки увреждания на плода.

Бъдете особено внимателни през този период

Бъдете особено внимателни през този период

Спортуване
Умереното спортуване по време на бременност не само е желателно, а може да се каже задължително. Ако имате здравословни проблеми, които не ви позволяват активен спорт, то поне се опитайте да ходите достатъчно, за да не се подадете на ленивостта, която ще доведе до излишни килограми.
Не се препоръчва да тичате, тъй като по този начин травмирате матката.

Секс
Интимните забавления с половинката не са забранени. Ограничението е само за първите няколко месеца поради опасността от аборт, както и в края поради увеличения риск от преждевременно раждане, тъй като оргазмът може да предизвика контракции.

Слънце
Не се излагайте дълго време на слънчеви лъчи, ако сте на море. Кожата на бременните жени е много по-уязвима и може да доведе до сериозни проблеми.

Калории
Не е необходимо да се впускате в безкрайни калорични пиршества. Истината е, че по време на бременността трябва да бъдете много внимателни с храните, които поглъщате. Нормалното качване на килограми е не повече от 1-1,5 кг. за всеки месец от бременността, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар