Нормално ли е момченцето да си играе с кукли?

Ако сте родители на малко момченце, у дома вероятно имате куп колички, камиончета, мотори, багери

момче камионче С тях хлапето обикаля по земята, первазите и рафтовете вкъщи, като придружава движението на превозното средство с шумно „бррръммм-брръмм-бръмм“. Тази простичка игра е много важна за развитието на детето, твърдят психолозите. Чрез нея то осъзнава по-дълбоко своя пол и реализирането на основните мъжки качества. Количките му позволяват да обедини всички заложени природни стремежи и желания. А едно от най-важните е усвояване и подчиняване на пространството. Мъжете са биологически програмирани постоянно да разширяват границите си, като в зависимост от възрастта, използват различни средства.

Момченцето до 5-6-годишна възраст демонстрира своето мъжество и стремеж към първенство именно чрез количката. Може някои думи да произнася неправилно, да бърка лявата и дясната обувка, но когато грабне количката, то няма стигане. Това му дава увереност и добро самочувствие.

Както момчето предпочита количката, така малкото момиченце обича да играе с кукла. Позната от древността, тя не може да бъде детронирана от съвременните интелигентни и интерактивни играчки. Отношението към нея е силно емоционално. Куклата може да влиза във всякакви роли – да бъде непослушна, добра, капризна. Момиченцето се отнася към нея с вниманието, с което майката обгрижва своето дете. Специалистите смятат, че куклата помага за припознаване на собствения пол, за правилното психосексуално развитие и подготвя момиченцето за бъдещото майчинство.

Разбира се, всяко правило си има изключения. Някои малки госпожици добре се забавляват с камиончета. Няма място за притеснение, ако синът ви не проявява интерес към колички и понякога дори посяга към куклата на сестра си. Според психолозите, въпреки че момчетата се отъждествяват предимно с бащите си, те се идентифицират в известна степен и с майките си. Това им помага да опознаят по-добре противоположния пол и да разгърнат своята личност. Реципрочно стоят нещата при малките момиченца. По-разумно е да оставите детето да се развива според своите интереси, вместо да му налагате утвърден стереотип.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар