Изчистете черните точки сега и веднага с 5 основни правила

Обикновено смятаме, че черните точки са симптом на пубертета и са проблем само на тийнейджърите

черни точки За съжаление това е поредният козметичен мит. Веднъж появили се на лицето ви в тийнейджърска възраст, черните точки може да се превърнат в постоянен досаден спътник.

Появата им е свързана с дейността на мастните жлези, които на лицето са разположени предимно в т.нар. Т зона – в средата на челото, на носа, на брадичката. При повишено отделяне на себум той се натрупва в жлезите, а под въздействието на кислорода се окислява и потъмнява. Така се получава черната точка. Най-често се срещат при мазна кожа, но сухата и нормалната кожа също не са застраховани от появата им. Причина може да са ендокринни заболявания и хормонални изменения. Имайте предвид обаче, че сами по себе си черните точки не са показател за някакво заболяване. Добре е да знаете също, че себумът се произвежда непрекъснато, така че няма процедури или козметични продукти, които да се приложат еднократно и да решат проблема.

За да се справите, следвайте пет основни правила:

За борба с черните точки в домашни условия се въоръжете с козметика, която намалява производството на себум, втечнява го и облекчава извеждането му. Добре действат средствата с плодови киселини, салицилова и азелаинова киселина, ретинол.

Всекидневно сутрин и вечер почиствайте кожата със специализирана козметика за измиване, след което ползвайте тоник. 1-2 пъти седмично правете процедури за дълбоко почистване с помощта на маска за свиване на порите.

Не злоупотребявайте със специалните средства против черни точки. В аптеките може да се открият много средства, които обещават да ви избавят от черните точки завинаги. Истината обаче е, че безконтролното им използване може да има неприятни последици. Причината е, че всички средства за лечение на проблемна и мазна кожа имат странични ефекти. Ако нарушите дозировката, може да получите силно раздразнение на кожата, което след това трябва да се лекува.

Не ги изстисквайте! Това е най-лошото, което може да направите за лицето си. Безконтролното изстискване на себумните натрупвания води до деформация на порите, а когато се появят отново, черните точки са по-ясно видими, пише „За жената“. Освен това разширените пори лесно се инфектират, а възпаленията се лекуват продължително.

Посещавайте козметикл Редовното почистване на лицето при квалифициран специалист ще ви помогне окончателно да се справите с проблема. Ако порите вече са силно разширени от самолечение, посетете дерматолог, който ще ви предпише подходящи процедури.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар