Кои са грешките, които допускаме при миенето на косата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Понякога мием косата си, а тя не изглежда нито бухнала, нито блести

миене коса Виновни са малките грешки, които допускаме.

1. Косата не се мокри добре преди шампоана. Първата стъпка е цялата коса да се изплакне под струята на душ. Едва тогава шампоанът ще мине през всеки кичур и косата ще е действително чиста. Отнема само 1 минута, но защо я пренебрегваме?
2. Твърде много или твърде малко шампоан.
Дозата за къса коса е около лъжица шампоан, за средна – 1,5, за дълга – 2.
3. Без масаж на скалпа. Той е важен, защото така не само се измиват корените на косата, но се подобрява циркулацията на кръвта в кожата и косъмът се храни по-добре.
4. Косата не се мие 2 пъти. Ако сте късо подстригана или с тънка коса, веднъж е добре. Но гъстата или дългата грива задължително се мие 2 пъти в продължение на 3 минути. След двете изплаквания, заскърца ли между пръстите – значи е безупречно чиста.
5. След шампоана е недоизплакната. Косата се изплаква минимум 1 минута.
6. Без балсам. Ако искате косата да блести, използвайте го при всяко измиване. Шампоанът почиства, а балсамът подхранва и овлажнява. Без него косъмът се накъсва и „цъфти“ по краищата. Правилно е да го сложите по връхчетата, след като изстискате косата от водата. След 2-3 минути изплакнете.
7. Горещата вода мие по-добре. С по-хладка вода влагата се задържа и косата изглежда по-здрава. Но ако не сте й фен, не забравяйте, че косата ще сияе, ако финалното изплакване е с хладък душ.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар