Най-сладък е последния шоколад

промоции

Ако изядеш 5 шоколада, най-много ще ти се услади последният, установи психолог от САЩ

шоколад Той обяснява този феномен с навика на човека да очаква щастлив завършек за всяко нещо. Същият мотив личи и в поговорката „Остави най-хубавото за най-накрая“.

Ед O’Браян от Мичиганския университет раздал по 5 малки шоколада с различен вкус на 52-ма души -мъже и жени. След петия съобщил на половината от тях, че е бил последният. Пред другите премълчал. Накрая помолил участниците да подредят шоколадите по вкус. Получили се разни класации, но 2/3 от предупредените за последния посочили тъкмо него за най-вкусен. От другата група това направили едва 22%, разказва сп. „Сайкълоджикъл сайънс“.

„Ако кажеш някому, че нещо е последно, той започва да го харесва повече – казва O’Браян. – Ние свикнахме да има хепиенд – от теливизията, от филмите. Дори при храненето деликатесите са за десерт. Затова последното в една поредица се оценява по-високо независимо, от качествата му.“ Според психолога откритието му важи и за други области. При проверка на писмени работи например последната има по-голям шанс за висока оценка. При събеседване за работа последният кандидат е с предимство пред първия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар