История и тенденции при парфюмите през годините…Началото

промоции

Годините на Ароматните отвари…

В съответствие с желанието на хората да изглеждат по най-добрия начин, да миришат по най-добрия начин и да се чувстват добре, парфюмът е играл много важна роля в тази посока в цялата история на разкрасяването. Повечето от нас не мислят за това, колко дълго парфюмът е бил около нас – ние просто знам, че обичаме да ползваме  аромат, които обичаме, за да се чувствате привлекателни и желани. Е, ако се вгледате в историята на парфюма, ще видите, че първоначалната цел не е била точно тази. И сега ще направим точно това.

Първите парфюми били част от религиозните ритуали…

Началото на използването на парфюмите може да бъде проследено хиляди години назад до времената на египтяните. Първият парфюм всъщност е тамянът, което обяснява действителния произход на думата „парфюм“. Тя идва от латинските думи, „per“ и „fumus“, което означава „през“ и „дим“. Така че чрез изгарянето на смоли и специални дървета, тези аромати са били постигнати. И те са се използвали за религиозни церемонии.

Парфюмът е създаден още с първата козметика, но те не са направени за привличане на противоположния пол, те са направени за привличане на „добрата воля” на боговете. Египтяните са много духовни хора. Ето защо те взимат изкуството на направата на парфюма толкова насериозно, че са вярвали, че боговете ще се усмихнат над тях, ако те миришат хубаво и ако те се обграждат и обсипват с тези парфюми. В действителност, те дори са вярвали в това и след смъртта. Много шишенца с парфюми са били погребвани в гробниците. Те също са били използвани за балсамиране. Колкото повече парфюм са използвали, и колкото по-силен е парфюмът, толкова по-вероятно е покойникът да отиде на небето.

Като пример за това, когато е открита гробницата на Тутанкамон, там, около тялото, са открити множество шишенца с масла и аромати. Когато е открита гробница, все още е имало следа от силен аромат. И това е било преди 3.300 години! Е това се казва силен парфюм!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар