Грейпфрут против „портокалова“ кожа

Менюто срещу целулит има за главна цел намаляване на количеството на подкожните мазнини, нормализация на лимфния поток и ускоряване на изхвърлянето на токсините

грейпфрут

Един от най-ефективните продукти за справяне с проблема е грейпфрутът заради съдържанието на веществото нарингин, което влияе на синтеза на хормона инсулин. Когато инсулинът е в норма, не ни заплашват неконтролирани пристъпи на глад, а тялото не трупа излишни мастни запаси. Нарингинът стимулира дейността на черния дроб и помага за разграждането на сложните мазнини. Качествената и бърза преработка на мазнините подобрява свойствата на съединителната тъкан и така постепенно кожата се изглажда.

Някои диетолози препоръчват срещу целулит да се консумират 200 г грейпфрут дневно, заедно с бялата част, тъй като в нея концентрацията на нарингин е най-висока. Но трябва да се отбележи, че този цитрус при някои хора може да предизвика дискомфорт и обостряне на стомашни болести, а освен това не бива да се комбинира с определени лекарства. Така че ако решите да се възползвате от антицелулитните свойства на грейпфрута, предварително се консултирайте с лекар.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар