Болестите на известните – вдъхновение и пример за обикновените хора

Някои от най-известните, богати и красиви хора на планетата не крият, че страдат от хронични заболявания

том хакс Те даже изтъкват този факт, за да дадат надежда на феновете си и да им докажат, че когато човек иска и може, няма болест, която да го спре.

Холи Бери и Том Ханкс са диабетици и по няколко пъти на ден си инжектират инсулин. Въпреки това носителите на „Оскар“ са в отлична форма. Единственото, от което се е наложило да се откажат, е рязкото качване и сваляне на килограми заради роли.

Носителката на 6 награди „Грами“ Тони Бракстън страда от лупус и антифосфолипиден синдром. „Аз съм живо доказателство, че човек може да бъде щастлив въпреки коварните автоимунни заболявания, които атакуват всичките ми органи“, казва певицата.

Положението на комика Майкъл Джей Фокс е още по-тежко – той има паркинсон. Основаната от него фондация е най-значимата неправителствена организация в света, финансираща научни програми, които търсят лек за заболяването. В знак на признание е провъзгласен за доктор хонорис кауза от няколко престижни университета. Авторската му книга за битката с тази болестта е бестселър в САЩ.

Катрин Зита Джоунс не се срамува, че страда от психическо заболяване. Актрисата е с диагноза биполярно разстройство, известно и като циклофрения, пише „Всичко за семейството“. Тя изпада ту в депресия, ту в еуфория, което не й пречи отлично да играе ролите си и да се грижи за семейството си.

Рапърът Лил Уейн страда от епилепсия, Миси Елиът – от базедова болест. Морган Фрийман е с фибромиалгия – хронична болка, предизвикана от възпалителни процеси. Най-голяма надежда дава синът на Ози Осбърн – Джак, диагностициран с мултиплена склероза. „Няма да седна в инвалидна количка. Напротив, скоро ще имам диплома за фитнес инструктор и смятам да работя по специалността. Щом аз мога да се справя, и вие можете, особено ако сте здрави“, съветва той.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар