Маски за лице с мед – няколко лесни рецепти

Способността на кожата ни да се хидратира е важен фактор за поддържането на нейната мекота, гъвкавост и еластичност. Когато започне да старее, изложена е на вредното влияние на околната среда или е подвластна на стреса, тя загубва способността си за самоовлажняване и става суха и груба, по нея се появяват и непоносимите за всяка жена бръчки.

Един от безценните и напълно натурални продукти за поддържане здравето и красотата на кожата е медът. Ето защо той често се използва като съставна част в редица овлажняващи кожата продукти – козметични млека, кремове, шампоани, балсами, бебешка козметика. Тъй като медът притежава и силно

Можете лесно да си направите маска за лице с мед

Можете лесно да си направите маска за лице с мед

противовъзпалително действие, той е подходящ най-вече за чувствителна кожа.

„МЕДЕНИ“ СЪВЕТИ:

За да имате копринена кожа, изплаквайте лицето си с вода, в която сте разтворили лъжичка мед. Ако разполагате с вана, постойте 5-10 минути в медена вода.

За чувствителна или суха кожа:

Трябва да смесите 3 суп. лъжици мед с 3 супени лъжици прясно мляко. Нанесете маската върху лицето и шията. Останете с нея 10-ина минути, а после изплакнете с топла вода.

Лосион омекотяващ кожата:

Направете си лосион от 1 с. л. мед, 1 с. л. растително масло и 1 ч. л. лимонов сок. След като го нанесете върху кожата, останете с него 10 минути, а след това го изплакнете с хладка вода.

Освен че е чудесен овлажнител, медът притежава и силни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите играят основна роля в предпазването на кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и забавят процеса на нейното стареене. Ето защо медът се използва като съставна част в най-качествените слънцезащитни козметични препарати.

Ако не разполагате с достатъчно средства, за да се снабдите с тях, може да добавите малко мед и към най-обикновено козметично мляко. Ефектът няма да бъде по-малък.

Натурална пилинг маска може да си направите лесно и у дома. Смесете 1 с. л. мед и 1 с. л. натрошени бадеми и 1 ч. л. лимонов сок. Масажирайте лицето с пилинга 3- 5 минути, след което го изплакнете с топла вода.

За да имате стегната и еластична кожа, направете си маска от 1 с. л. мед, 1 белтък, 1 ч. л. глицерин и достатъчно брашно, за да получите кашица. Нанесете сместа върху шията и лицето, останете с нея четвърт час. След това изплакнете с топла вода.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар