Нова мода: звезди приемат фамилията на съпругите си

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Прието е след брака жената да приеме фамилията на съпруга си.Нова мода обаче измислиха в Холивуд

зоуи

Зоуи и Марко Салдана

Актрисата Зоуи Салдана и съпругът й Марко Перего разбуниха духовете, след като художникът официално се отказа от своята фамилия и прие тази на звездната си съпруга.

„Опитах се да го спра, защото знаех, че ще предизвикаме скандал. После се примирих пред решимостта му. Бащи, синове, братя, господа от целия свят, няма да се лишите от мъжествеността си, ако приемете фамилията на партньорката си или ако тя запази своята собствена. Напротив – ще ви запомнят като хора, които се борят за промени. Нека да се откажем от наследените от миналото стереотипи и да прокараме нов път“, призова звездата от „Аватар“, „Пазители на галактиката“ и „Карибски пирати – проклятието на Черната перла“. Тя не би имала нищо против 8-месечните им синове близнаци Боуи и Сай Перего-Салдана някога също да приемат фамилиите на своите съпруги, водени от примера на баща си.

Случаят с артистичното семейство не е безпрецедентен. Джей Зи официално се казва Шон Ноулс-Картър. Обяснява, че е добавил към своята и фамилията на жена си Бионсе, защото родителите й нямат синове и така се продължава родът им.

Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно пък взаимно приемат фамилиите си. По официални документи той се казва Джон Уинстън Оно Ленън, а тя – Йоко Оно Ленън.

След като се ожени за Шона Крейг, секссимволът Лоренцо Ламас се прекръсти на Лоренцо Ламас-Крейг.

Бившият кмет на Лос Анджелис Антонио Вийарайгоса не се ограничава със слагането на тире, а комбинира своята фамилия и тази на съпругата си, така че се получи съвсем ново име. Някога той се е казвал Антонио Вийар, а тя – Корина Райгоса. И тази двойка е разведена, но никой не се отказва от оригиналната фамилия.

„Щом известните взимат такова необичайно решение, по всяка вероятност скоро това ще се превърне в мода. Нищо чудно в бъдеще да имаме звезди с имена като Брад Джоли или Шон Терон“, казва американката брачна консултантка Кристин Купър.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар