Много интересни и любопитни факти за бамбука!

промоции

Ако се потопим в легендите, някъде там, назад във времето и човешката фантазия, между Небето и Морето възникнал спор. Какъв спор?

bamboo-1Обичайният: кой е по-могъщ. И, разбира се, и двете страни започнали да се самоизтъкват: Морето хвърлило пяна по Небето – така се появили, облаците. То пък не останало пo-назад, и отвърнало, като нахвърляло в Морето камъни и пръст – така се появили островите. На един от тях пораснало високо растение – първият бамбук. Скоро прелитаща птица кацнала на това растение и започнала да кълве едното „коляно“ по ствола му. То се разцепило и оттам излязъл мъж. Покълвала птицата второто коляно и оттам излязла жена. Това били първите хора на Земята. Поне това разказват филипинските легенди.

А сега да стъпим здраво на земята и да се потопим в реалността: при разкопки през последните години са открити бамбукови изделия отпреди 7000 години!

И никак не е чудно, че това растение е било тачено толкова отдавна. В продължение на хиляди години хората са откривали все повече и повече удивителни качества на бамбука.

Поразяващи факти

Бамбукът е едно от най-високите растения достига 40-45 м височина. Ще кажете: има дървета, високи над 100 м. Но те ги достигат за 1-2 хиляди години живот. А бамбукът е рекордьор: първо, всъщност той е трева – да, житна култура! И второ, някои видове бамбук достигат максималната си височина изключително бързо, защото растат със скорост няколко сантиметра на час и за 24 часа могат да израснат с повече от метър. Така че, както виждате, тази трева определено бие всички дървета по размер!

Продължение …

 

Ето така трябва да подредите дневната си, според фън шуй!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар