Как да разтоварим натрупаното през празниците?

Колкото и да се стараете да спазвате разумен режим на хранене, по време на празниците няма как да не му отпуснете края

натрупаното през празниците
Яйцата не са проблем, те са качествена белтъчна храна. Агнешкото е по-калорично, но пък и полезно. Виж, козунаците във всичките им форми, са истинска енергийна бомба. Tq се замесват с качествено бяло брашно, добавят още животински мазнини към останалите от месото и яйцата, съдържат и доста захар.

Още отсега свикнете с мисълта, че след края на празничните угощения ще трябва да дадете почивка на организма си с разтоварваща програма. Тя ще е полезна и за здравето, и за фигурата ви. Колкото по-бързо се справите с приетите, големи количества, толкова по-малко от тях ще се превърнат в мастни депа по тялото.

За един ден

1-и вариант: Започнете деня с чаша зелен чай с лимон. След един час изяжте плод (без банан). На обяд хапнете голяма порция зелена салата с половин варено яйце и дресинг само от лимонов сок. Не я солете, за да не задържате течности в организма. За следобедна закуска изпийте чаша зелен чай с лимон. Вечеряйте пак порция зелена салата, в която може да добавите малко риба тон или скариди. Отново я подправяйте само с лимонов сок. Преди сън изпийте чаша зелен чай с няколко капки мед.

2-и вариант: След като станете от сън, изпийте чаша топла вода. След 1 час изяжте купичка кисело мляко с 1 с.л. пшенични трици. В 10 ч. хапнете ябълка или портокал. Към 13 ч. изпийте чаша айран и изяжте 1/2 банан. За следобедна закуска хапнете купичка кисело мляко с шепичка сушени кайсии. Вечеряйте с половин кофичка кисело мляко, в което сте добавили 1 с.л. овесени ядки и 2 с.л. настъргана краставица, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар