Етерични масла вместо лекарства

Ароматните масла са най-лесният и приятен начин да се справим с някои здравословни неразположения особено през пролетта, когато често страдаме от стрес, липса на тонус и недоспиване

етирични масла
Имайте предвид, че в чист концентриран вид те се използват само за аромалампа. В останалите случаи се смесват с базово масло, тъй като са фото-токсични. И задължително ги тествайте за алергии.

ТОНИЗИРАЩИ

За повишаване на работоспособността и за общо тонизиране на организма може да използвате следните методи:

Душ с аромамасло: смесете шепа душ-гел с 3 капки масло от портокал, разбъркайте, сложете на гъба и нанесете на тялото. Отмийте с хладка вода. Най-добре е да приемате тонизиращия душ сутрин или не по-късно от 3 часа преди лягане.

Аромалампа: налейте в лампата гореща вода и капнете 3 капки масло от розмарин и 4-6 от грейпфрут. Запалете чаена свещ и поставете под чашата на лампата. Продължителността на сеанса е 15-30 мин.

ЗА РЕЛАКС

Ароматните масла са изключително подходящи за снемане на стреса след напрегнат ден.

Вана за крака: смесете по 4 капки масло от лайка и лимон с 1 с.л. мляко. Излейте в ле-генче с топла вода (около 38 градуса). Продължителност на процедурата 10 мин.

Отпускаща вана: смесете по 3 капки масло от лавандула, маточина и риган с 2 с.л. течен мед и разтворете във ваната (с температура максимум 40 градуса). Продължителност на процедурата 15-20 мин.

СРЕЩУ БЕЗСЪНИЕ

За нормализация на съня и като средство против безсъние използвайте в аромалампа комбинация от по 2 капки следните масла: здравец, лавандула, лайка; или нероли, сандалово дърво, тамян. Продължителността на сеанса е от 20 до 40 мин, а курсът на лечение при хронично безсъние -14 дни.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар