Накарайте хлапето да се чувства като истински художник!

Децата са много креативни. Те всекидневно творят – рисуват, апликират

дете катрини По-сполучливите детски произведения родителите си запазват за спомен. От време на време ги разглеждат с умиление, проследявайки развитието на своя наследник. Само че папките и кутиите с рисунки и керамични фигури бързо се пълнят. Какво да правите с тях?

Най-хубавите сложете в рамки и украсете дома си. Те ще внесат свежо настроение, а и детето ще разбере, че цените неговите работи. С останалите организирайте домашни изложби. Периодично може да опъвате вкъщи въженце и да окачвате на него част от творбите. Обединете ги в тема – например „Пролетно настроение“, „Любими животни“, „Моето семейство“. Към по-малките работи с молив или пастел бихте могли да прикрепите магнит и да ги налепите върху вратата на хладилника.

Преценете кои рисунки може да препънете така, че от тях да се получат оригинални поздравителни картички. Изпращайте ги и ги подарявайте на роднини и приятели по различни празнични поводи. Не забравяйте да подпишете художника с неговото име и възраст.

Насърчавайте вашия син или дъщеря да участва със свои произведения в благотворителни изложби в помощ на деца. Така ще развивате съпричастност, ще учите на смислени жестове и постъпки, които изпълват с чувство на удовлетворение.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар