Кои са грешките, които не бива да допускате в кариерата си?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Да вземаше решения, като се ръководите само от материални мотиви

не бива да допускате в кариерата си
Независимо дали става дума за личната ви заплата или за бюджета на проект, по който работите, вземането на решения изключително по финансови съображения не е най-добрата идея. Разбира се, сметките са важни, но има и много други фактори, сред които и вътрешните ни чувства и усещания. Не пренебрегвайте интуицията си дори когато става дума за работа – вече е научно доказано, че тя действа в наш интерес.

Да мислите, че може да промените нещо в работата

В работата си всеки ден се сблъскваме с необходимостта да правим избори, а резултатът от тях ни се отразява в дългосрочен план. Бърнард Map, автор на бестселъри за повишаване на ефективността в бизнеса, изброява най-грешните решения в кариерата, за които със сигурност ще съжаляваме след 20 години.

Да се представяте за нещо, което не сте

Може би се изкушавате да се изкарате футболен запалянко, за да се харесате на шефа си, или да се представяте за експерт в област, от която нямате никакво понятие. Да се правиш на някого, когото не си обаче, е твърде изтощително занимание. Да не говорим, че рано или късно истината излиза наяве.

Да правите компромиси със себе си. Имате прилична работа с прилична заплата. Но това ли е, което наистина искате? Правите си лоша услуга, като се примирявате с нещо, което не ви устройва напълно. Повярвайте в себе си и се стремете към това, което смятате, че заслужавате – нова длъжност, по-високо заплащане или нови възможности.

Да работите по 50, 60 и повече часа седмично.

Може и да ви се струва, че няма начин да не го правите – защото ви трябват пари или шефът го изисква от вас. Но няма човек, който на смъртното си легло да е въздъхнал, че би му се искало да е прекарал повече време в работа в този живот.

Да поставяте семейството и приятелите си на последно място

Да имате успешна кариера, означава да се обградите от хора, които ви подкрепят. И често това не са вашите колеги и сътрудници, а семейството и приятелите ви. Ако разрушите отношенията си с тях, ще осъзнаете, че успехът в кариерата просто не си струва.

Да контролирате всяка крачка

Това се отнася не само за екипа в работата ви, но за възприятието за живота като цяло. Ако контролирате всяка стъпка, вместо понякога да позволявате нещата да се случат с времето си, постоянно ще се измъчвате от страхове и тревоги.

Да избягвате грешките

Ако постоянно се боите да не сгрешите, значи не сте готови да рискувате. А така няма как да получите признание и да се издигнете в кариерата. Затова рискувайте, правете грешки и извличайте поуките от тях.

Да мислите само за себе си

Стратегията за създаване на мрежа от отношения се получава най-добре, когато активно търсите възможности да помогнете на другите. Ако поставяте себе си и собствените си потребности на първо място, едва ли ще стигнете далеч., пише списание „За жената“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар