Няколко трика за сполучлив избор на фон дьо тен

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Съвременните фон дьо тени притежават почти чудодейни действия

избор на фон дьо тен Те може да направят кожата матова или блестяща, да прикрият дефекти, да покрият неравности, да я предпазят от слънце. Козметиката от последно поколение има едно основно качество – разкрасява и в същото време е невидима. Все едно сме без грим.

Когато избираме фон дьо тен, не е добре да слагаме по малко от тестерите на ръката си, а директно върху бузата и да търсим най-близкия до нашия естествен цвят. Важно е да сравняваме различните нюанси винаги на дневна светлина. Ако кожата ни е нормална, най-подходящ е прозрачният фон дьо тен. При еднократно нанасяне неговите молекули се свързват идеално с клетките на кожата и се разпространяват равномерно. Преходът към частите, които остават непокрити, е почти невидим. Овлажняващите вещества, които съдържа, поддържат тена свеж в продължение на часове. Така всеки получава така наречения natural look – естествено свеж вид. Прозрачен фон дьо тен се продава в течен вид и като крем от фирмите Manhattan, Eveline, Revelique, Revlon, Loreal, Impala, Bell. Nivea Beaute има приятен фон дьо тен с перлени пигменти. Много ефектен и иновативен е фон дьо тенът за всички видове кожа на Liquid Minerals ТМ. Течните минерали в него видимо намаляват повърхностните и дълбоките бръчки, смаляват порите, изравняват тена и образуват естествен слой върху кожата. Зрънцата, които се виждат в безвъздушната помпичка, са капсулирани липозоми. Този фон дьо тен съдържа L-натриева хиалуронова киселина и зехтиново олио без химически примеси, капсулирани в липиди от водорасли, коензим Q10, витамини С и К, екстракт от кора на върба, лайка, невен и водорасли, алое вера, вода от лавандулов цвят и растителен глицерин.

Мазните кожи се нуждаят от матиращи тоналности

Те съдържат множество дребни частици обикновено от силиконови зрънца, пълни с пудра. При нанасянето се пукат и попиват излишната мазнина. Когато кожата изглежда бледа и повяхнала, това е сигнал за нарушение в кръвоснабдяването. Свежестта на лицето може да се възвърне с помощта на ледени бучки. В случая обаче много по-ефективни са охлаждащите тонални кремове. Най-често те са под формата на стик. Прохлада и свежест даряват също така и кремовете, които съдържат концентрат от портокалова вода.

Зрялата кожа се нуждае от фон дьо тен с подхранващи вещества

Такива са витамините А, Е и коензимът Q 10. За тези, които искат да се подмладят с няколко години, козметичната промишленост създаде тонални кремове от този род, обогатени с рефлектиращи частици. Поставени на лицето, те направляват светлината, която попада върху кожата, и нежно я отразяват, пише списание „За жената“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар