30-годишният ми брак изведнъж рухна

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Работя в счетоводството на голяма фирма. Имах близо 30-годишен брак, който рухна изведнъж.

Миналата есен от службата решихме да отидем на екскурзия в Тетевен. Направихме така, че да останем три дни и се договорихме, че можем да заведем и семействата си. Моите синове са големи, но съпругът ми прие идеята с удоволствие. Колежката ми Татяна пък, която е разведена, доведе дъщеря си Радостина. Миналата година тя се дипломира в университета, но беше доста свита и нямаше гадже. Събрахме се около 20 души и си прекарахме чудесно. Разхождахме се из планината, правихме си барбекю и се забавлявахме. Не липсваха и танци, но за късмет аз си бях натъртила коляното и ме болеше. Затова през цялото време насърчавах моя Тодор да танцува с Радостина. Момичето явно скучаеше сред по-възрастните. Мъжът ми в началото се дърпаше, но втората вечер не чакаше подканяне от мен. Чувах ги как се смеят на дансинга и ми беше приятно. lyubovТатяна ми беше най-близка сред колежките и знаех колко им е трудно да се издържат сами с дъщеря си, а забавления почти не можеха да си позволят.

Прибрахме се в София и всичко тръгна както преди, докато забелязах, че Тодор започна често да закъснява. Все не му стигаха парите, а получаваше добра заплата и имаше солидна сметка в банката, която беше натрупал през годините, в които работеше в чужбина. В същото време настъпи промяна в отношението на Татяна към мен. Тя някак се отдръпна, след работа бързаше да се прибере у дома и ми отказваше да пием кафе и да си побъбрим, както обичахме да правим преди.

Минаха няколко месеца, когато съвсем случайно разбрах какво се случва. Моят Тодор си беше изгубил ума по Радостина. Обсипал я с дрехи и подаръци, водел я на вечери в изискани ресторанти и дори помагал в домакинството. Всяка седмица мъкнел пълни торби с храна у тях. И всичко това пред очите и със съгласието на Татяна, която ми се пишеше за приятелка. Бях съсипана, защото не знаех какво още ме чака. Надявах се, че на моя ще му мине кризата на средната възраст и ще си седне на задника. Нищо подобно! Радостина забременя от него и той поиска развод. Разбрах, че й е купил ново жилище и напълно го е обзавел. Въобще, приготвил си любовно гнездо за новото семейство. На стари години станахме за резил и пред децата, и пред колегите ми. А най-гадното е, че направо не мога да гледам новата тъща на вече бившия ми съпруг. Нарочно се хвали пред колежките така, че да я чуя – колко грижовен бил зет й, как се радвал, че скоро ще си имат дъщеря с младата си жена, която буквално носел на ръце.

Мислех да напусна работа, но съм притисната от ситуацията – пред пенсия съм и никъде няма да ме вземат. Остават ми още две години, дано да изтърпя този тормоз. На всичкото отгоре не спирам да се ядосвам, че сама набутах другата в ръцете на бившия си мъж.

Изоставената

Можете и вие да споделите историята си на e-mail po.krasivi@gmail.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар