Как да помогнете на детето да се избави от хейтърите?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Психолози обясняват кое превръща някои тийнейджъри в хейтъри, т.е. в хора, които мразят всичко и всички

хейтъри
Ако вашето дете е станало жертва на такъв натрапник във виртуалното пространство, нека час по-скоро да се отърве от него.

Юношата трябва да приеме, че каквото и да казва и да прави, все ще се намери някой, който да не го харесва. Има хора с диаметрално противоположни на неговите възгледи, с които винаги ще се налага да спори. Разговорите с тях не са чак толкова страшни, тъй като са подплатени с аргументи и уважение към опонента.

Диалогът с типичен хейтър обаче е нещо съвсем различно. Във Фейсбук е популярно едно изказване на неизвестен автор: „Никога не спорете с идиот. Той ще ви свали до своето равнище и ще ви победи с опит!“. Онова, което най-много дразни хейтъра, е чуждият успех. Единствената му цел е да се се наложи над събеседника си и да го принизи до своето ниво.

Според психолозите хейтърът е човек без самочувствие, достатъчно интелигентен, за да осъзнава собствените си недостатъци. Вместо да се опита да се промени, той постоянно търси пропуските на другите. Целта му е да докаже, че всички са еднакви, т.е. са като самия него.

Справянето със злобарите не е чак толкова трудно.

По правило мразещите всичко и всички предпочитат анонимните форуми, в които могат да разпръскват негативизъм на воля. Ако тийнейджърът не влиза в такива сайтове, по-рядко ще се натъква на тях.

Хейтърите не преследват ясни цели, затова разполагат с твърде много свободно време. Нека младежът да им покаже, че е доста зает и няма кога да отговаря на хапливите им забележки.

Едва ли съществува хейтър, който да е успял да създаде щастлива връзка. Затова пък винаги има купища коментари за чуждите любови. Щом юношата не иска подобни хора да коментират постовете за гаджето му във Фейсбук, нека просто да ги изтрие от „Приятели“.

Колкото и да се опитват да бъдат неповторими, повечето тийнейджъри нарочно се сливат с тълпата, защото така се чувстват по-сигурни. Когато някой дръзне да изкаже „политически некоректно“ мнение, хейтърите веднага скачат, за да защитят статуквото. Синът или дъщеря ви трябва да е готов/а за нападките им.

Най-сигурният начин младежът да се отърве от натрапниците е да ги замени с хора, които ценят личността и мнението му. Нека да включи в социалните си мрежи истински приятели, които познава на живо, а не да „добавя“ от скука незнайно кого.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар