Можете ли да понесете окосмяването си?

Любопитни социологически проучвания са направени с цел да се разбере колко точно погнуса чувстват жените към собственото си окосмяване по тялото, както и към това на други жени.

kosmiАнкетираните посочват, че бръсненето е въпрос на личен избор, но че като цяло идеята да оставите тялото си окосмено е отвратителна. Повечето анкетирани жени споделят мнение, че тези, които не премахват космите си са груби и недодялани, обикновени невежи. Освен това тук става въпрос за лична хигиена, тъй като космите, особено под мишниците и в интимните части, задържат телесните течности и бързо се вмирисват.

В развитите страни се счита, че премахването на космите и ежедневното къпане е рутинно действие. Вече и много мъже започнаха да премахват окосмяването си и то точно с цел да не излъчват неприятна миризма. В един напрегнат ден можете да се изпотите няколко пъти, а не винаги имате възможност да се къпете. Ако нямате косми, една влажна кърпа ще свърши идеална работа за премахване на миризмите докато се приберете вкъщи и се изкъпете.

Повечето жени определено смятат, че миризмата на партньора е определяща за привличането. Те поставят добрата миризма над всичко останало – външен вид, звукът на гласа, усещането от прегръдката се изпълват, когато човекът до теб ухае на чистота.

И мъжете, и жените казват, че предпочитат приятната естествена миризма на парфюми или други аромати.

Трябва да се подчертае, че образованието е много важно по отношение на хигиената. Тези навици се изграждат в семейството. Не можем да очакваме от хора, които живеят в нехигиенични условия или в домове, които не са снабдени с вода, да бъдат чисти. Пример за това са множеството цигани, които са се самонастанили в гета. Също и бездомните хора, повечето от които са с ментални проблеми.

Проблемът е социален и изисква специално отношение от властите, но това е дълга тема…

 

Възползвайте се от модерната естетична медицина!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар