През зимата ръцете изискват два пъти повече грижи

Уж сме по средата на зимата, но безкомпромисният студ засилва усещането, че току-що е започнала

ръце грижа През този сезон не само кожата и косата имат нужда от защита от студения въздух. Потърпевши се оказват и ноктите. Няма нищо по-грозно от сухи и напукани ръце, придружени с натрошени нокти.

ДРЪЖТЕ ГИ КЪСИ

Дори да ги харесвате по-дълги, през зимата ги подкъсете. И разкарайте затъпялата нокторезачка. Тя не само че оставя ноктите с назъбени краища, но и ги нацепва.

ВНИМАТЕЛНО С КОЖИЧКИТЕ

Купете си омекотител за кожички. Ако нямате подръка, то и накисване в топла вода ще свърши работа. Бъдете много внимателни с тримера за кожички. Гледайте на тях като на пазители от всякакви гадни бактерии, които може да налазят ноктите ви. Ако сте късметлии и нямате, кой знае колко излишна кожа в подножието на ноктите, по-добре ги изтласкайте в посока на първата фаланта, отколкото да късате парче месо от себе си.

НАПРАВЕТЕ ИМ МАСКА

Ако пръстите и ноктите са вече достатъчно изсъхнали от студа, не е лоша идея да им направите водна баня, примесена с натурални продукти. Ако ноктите ви са чупливи и крехки, може да ги укрепите с маска от два разбити жълтъка, прясно мляко и 1 с.л. мед. Жълтъците омекотяват и овлажняват. Ако ноктите ви са сухи, използвайте етерични масла. Особено подходящо е бадемовото масло или чистият зехтин. Чесновото олио, от друга страна, предпазват ноктите от люспене.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар