Избра да живее в Испания, избяга завинаги от България

промоции

Наскоро моят приятел Георги, който живее и работи в Испания, се прибра за кратко в България. Не си беше идвал цели осем години. Много му се зарадвах, защото с него бяхме близки, разбирахме се отлично, излизахме често и навсякъде ходехме заедно.

Георги не се беше променил, само беше доста отслабнал. Разказа ми, че там работел полска работа, с други момчета българи най-често берели портокали. Никак не било леко, но всяка седмица му плащали уговорените пари – точно и навреме. Призна ми, че само заради това живее там – справя се с припечеленото, макар да е на квартира с други работници. Искрено съжалява, че не може да се върне тук при близки и приятели, но знае, че ако се прибере в България, трудно ще намери работа. А и ако попадне на нещо, ще бачка за нищожна заплата, която няма да му стига дори да си покрива разходите. Възхитих му се, като го слушах как говори с работодателя си – питаше го кога ще се прибере, а Георги отговаряше и с уважение, и със самочувствие.

Няколко вечери бяхме заедно – ходих му на гости, излизахме на кафе, беше както преди… почти. Слушах разказите му за ispaniaживота в чужбина, радвах се на упоритостта му да успее, да се устрои, да контролира живота си. Малко ми стана тъжно обаче, когато сподели, че няма намерение да се връща. Искал да се ожени за испанка и да се установи завинаги там. Очаквах, че ще остане в България поне за коледните и новогодишните празници, но той си замина само две седмици след като беше пристигнал. Разбирам, че харесва Испания и живота си там, въпреки трудностите и сериозната работа, с която се прехранва. Мъчно ми е, че толкова набързо дойде и си тръгна, но си давам сметка, че е свикнал на друг стандарт, има други изисквания и различни планове за живота си. Освен да му пожелая да е жив и здрав и да сбъдва мечтите си, друго не ми остава.

Обещахме си да се чуваме по телефона. Изпратих го и макар да знам колко ще ми липсва, се радвам на упоритостта, трудолюбието и успеха му. Вярвам, че човек с неговите качества ще си намери подобаващо място там.

Дино

Пишете ни на po.krasivi@gmail.com

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар