3 скрити причини за излишните килограми

Прието е причините за наднорменото тегло да се търсят в чинията

излишни килограми 3 Но ако не помагат никакви диети и продължавате да пълнеете независимо от изтощителния фитнес и сутрешния крос, запознайте се с някои по-малко очевидни, но извънредно значими фактори, които не ви позволяват да свалите излишните килограми.

Недоспиване

Първо, ако работният ви ден продължава 10 – 12 часа и си лягате след полунощ, навярно имате един-два приема на храна повече от останалите. Второ, изследвания на биохимици показват, че недостигът на сън води до свръхотделяне на хормона грелин – силен стимулатор на глада. Същият хормон стимулира и образуването на мастна тъкан.

Цифрите говорят, че ако нощният сън е по-малко от 4 часа, това повишава риска от затлъстяване със 74%, пет-часовият сън – с 50%, шестчасовият – с 23%. А колко спите вие?

Стрес

Постоянната тревога и стресът водят до изработването на повишено количество хормони от надбъбречните жлези, които отключват в организма процеса на натрупване на мастна тъкан. Освен това се променят вкусовите предпочитания – иска ви се по-калорийна и мазна храна.

Антидепресанти

Страничен ефект от въздействието на някои антидепресанти понякога е увеличаването на теглото. Към трупането на килограми води и продължителният прием на някои други лекарства. В такъв случай можете да се обърнете към лекаря си да ви смени препарата с аналогичен, който ви действа по-добре. хипотиреоза Хипотиреоза означава намалена функция на щитовидната жлеза и това също може да бъде скрита причина за увеличаването на теглото. Други признаци на хипотиреоза са несвойствената ви мудност, умора, сънливост, нарушение на паметта и намаляване на работоспособността, апатия. Приемът на лекарствени препарати под контрола на ендокринолог практически винаги решава този проблем.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар