Защо някои го предпочитат по-грубичко

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пляскане, дърпане за косата, притискане с вдигнати ръце…

Passion couple

Жените най-сетне говорят за това, че искат малко по-груб секс – и какво означава това, ако ти го искаш.

СЛУЧИ СЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ на парти миналия ноември. Бъбрех си с момичета, които не познавах добре. Като се има предвид кон­текста (непознати, сравнително трезви), бях изненадана, когато разговорът изведнъж се насочи към по-риско­вана територия: една от жените спомена, че й се иска приятелят й да е малко по-груб с нея в леглото. Друга се обади с история как е убедила бившо гадже, който бил малко колеб­лив, да експериментира с по-груб секс. Много скоро всички обсъждаха свободно грубия секс. Дори и по-сдържаните на вид гости имаха как­во да кажат по въпроса 3а пляскане и удряне на шамарчета по време на секс. От това парти насам темата изска­ча отново и отново, колкото и невероятно да изглеждаше откри­тото й обсъждане, поне преди. Не че самата концепция 3а по-груб секс е нова, но по-скоро най-сетне е изпълзяла изпод килима. Жените (и мъжете!) отдавна експериментират със динамиката на сексуал­ната власт – но това просто не е било в спи­съка на теми 3а учтив парти разговор. Досега.

Ренесансът на грубия секс

В ерата на четвърта­та вълна на феминизъм, равни права и кон­цепции 3а подкрепа на възможността на жените да се развиват като Leaning In, може да бъде доста трудно за някои жени да си признаят, че когато угасят лампата, искат малко да ги доминират и понамачкат. Истината е, че мно­го жени (57%, според изследване на Универ­ситета на Северен Тексас) се възбуждат от груб секс, колкото и политически некорект­но да звучи това. „Това не е някакво же­лание, което се появява по изключение – казва секс изследователката д-р Жана Врангалова, асоцииран професор по психология в Уни­верситета Ню Йорк и основател на блога CasualSex Project blog. – Това е нещо, което се случва много по-често“. През 2011 50 нюанса сиво отбеляза първия път, когато книга за перверзен и груб секс се разграбваше от книжарниците с изумителна скорост. Но много от шума, който предизвика, всъщност предста­вляваше прошепнати разговори на женски събирания. И нейната огромна популярност като електронна книга (беше първата книга, която продаде един милион копия за Kindle) предполага, че много читатели не искаха да им дойдат на гос­ти техни приятели и да видят на масата книга с основа тема секс фетиши. Превъртаме до юли само три години по-късно. Горещият трейлър на филмовата адаптация на 50 нюанса сиво има премиера не само по НВО, не по телевизията в късни­те часове, но по време на бодрите дневни предавания. Това вече официално потвържда­ва: перверзният и груб секс вече е в списъка на общоприетите теми. „Имах партньор, който ме душеше по-малко и ми харесваше – признава Никол, учителка на 29. – След това го обсъдих­ме и нещата се развиха нагоре – шамари, пля­скане, унижаващи секс приказки. Оттогава това е част от моя живот.“

Но дори и за жени които като Никол, считат грубата игра за неразделна част от своя сексуален апетит, осъзнатото значение за желанието да бъдеш доминирана може да доведе до съмнение в самата себе си. Като жени от 21-ви век сме положили не малко уси­лия да бъдем уважавани и да гледат на нас като силни. Какво означа­ва за жените да сме постигнали целия този напредък, само и само да се оставим да ни мачкат или унижават по време на секс? „Не­престанно се чудя какво говори моят фетиш за мен като човек“, при­знава Саманта.

 

Как задушаването, може да носи любовно удоволствие?

 

 

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар