4 лесни стъпки за по-красива коса

Студеният сезон влияе на текстурата, цвета и цялостното състояние на косата, затова е важно да й помогнем да се адаптира към промените във времето

кожа Предлагаме ви 4 стъпки, които ще внесат значително подобрение във външния вид на косата ви.

1 ДОПЪЛНИТЕЛНА ХИДРАТАЦИЯ

Както кожата, така и косата през есента има нужда от допълнително овлажняване. Ако е необходимо, сменете шампоана и балсама си, за да помогнете на косата в адаптацията към по-ниските температури. Някои козметични специалисти съветват да подбираме козметика с хидратиращи компоненти като масло от жожоба и палмово масло.

2 НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА И СЪСТАВКИ

Този сезон е чудесен повод да подновите съдържанието на козметиката си и да преминете на средства с натурални съставки – те не изсушават косата и подпомагат естествения й защитен слой за разлика от козметиката на синтетична или на спиртна основа. Освен това натуралните компоненти хидратират по-добре от останалите.

3 ТЪМНА ЦВЕТОВА ПАЛИТРА

Когато е студено светлите оттенъци изглеждат по-скучно и по-малко привлекателно. Затова ако боядисвате косата си, за хладния сезон изберете палитра с 1-2 нюанса по-тъмна от обичайното.

4 ПОВЕЧЕ ОБЕМ

Колкото по-влажно и хладно е времето, толкова по-малко обемна е прическата ни. Затова отделете повече внимание на обема, като използвате подходяща козметика за тази цел.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар