Как да си направите венец от билки и цветя?

Използвайте венците, за да украсите дома си. Те се правят бързо и лесно и създават приятна и уютна обстановка по всяко време на годината.

Венецът има богато символно значение. Кръглата му форма съответства на безкрайността, тъй като окръжността няма начало и край. Символ е на  единството, съвършенството и кръговрата в природата и времето. Древните гърци давали лавров венец за добри постижения и го присъждали на велики учени, хора на изкуството, воини и спортисти. Римляните също кичели преуспелите военни командири с венци.

Днес венецът се използва не само като символ на дадено събитие, но и за декоративни цели. Подберете цветя и билки, с които се чества религиозен празник или лично събитие, например рожден ден или сватба. Или се съобразете със сезона и това, което расте в градината – направете есенен венец с шипки, които са поразително красиви през това време на годината.

Венецът от билки и цветя не е трайна украса, но рамката, върху която е аранжиран, се прави лесно и може да се използва многократно. Когато композицията започне да увяхва, винаги можете да я замените с друга.

Венците от листа са също толкова привлекателни, колкото и тези от цветя. Украсете дома си с подходяща комбинация от листа и цветове. Лавровите и маслинови клонки са прекрасни както поотделно, така и в комбинация с цветя.venec-malka1

Рамки

В търговската мрежа се предлагат готови рамки от лико, стиропор, тел или някакъв дървесен материал. А може сами да направите дървена рамка от клонки, например от глициния или маслина (трябва да отстраните листата). Независимо какъв материал решите да използвате, важното е да е гъвкав, за да се извива лесно в кръг, и да е достатъчно издръжлив, за да не се изкривява под тежестта на цветята и листата. И най-накрая, украсата от листа и цветове трябва лесно да може да се поставя върху рамката.

Украсяване на рамката

Как да декорирате рамката е въпрос на лични предпочитания. Можете да се придържате към семплите мотиви или да изградите допълнителни пластове с повече цветя и билки. Комбинирайте свежи и сухи билки и цветя, но не забравяйте, че веднъж откъснати, някои растения издържат по-малко от други. Когато използвате цветя, експериментирайте с един цвят, няколко нюанса в една гама или различни контрастни тонове.

 

Продължение …

 

3 рецепти за почистващи препарати с билки

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар