Такъв ми е животът – всички ме прецакват

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Дълго се колебах, преди да ви пиша, но накрая все пак се реших. Искам да споделя как непрекъснато някой ме прецаква в този живот.

Първо ме излъгаха от една фирма, за която работих без договор. Носеха ми вкъщи чанти за подаръци, различни размери, на които слагах дръжки. Връзвах два възела, промушвах ги през дупките и връзвах още два възела. За това ми даваха по една стотинка на бройка. За три месеца направих 8748 бройки, от които трябваше да взема 87 лв. и 48 ст. Пари обаче така и не получих.

След това най-добрата ми приятелка, която имах като сестра, ми спретна следния номер. Придружих я да вземе нов джиесем на внучката си, но като стигнахме до офиса на оператора, се оказа, че тя си е забравила личната карта. И понеже й имах голямо доверие, взехме телефона на мое име. Две-три години всичко беше наред – приятелката ми ми даваше месечните вноски, но в един момент внучката натрупа големи сметки, които баба й отказа да ми плати, и аз пих една студена вода.

precakanaПосле пък се грижих за една болна възрастна жена със счупен крак. Беше много отчаяна и направо не й се живееше. Аз обаче я вдигнах на крака. И точно тогава се наложи да ме оперират. Вместо да ми дадат парите, които ми дължаха, близките й ме завлякоха с 310 лв., а нея умориха.

В селото на баща ми имам наследство от 2 стаи и двор 100 кв. м., които дадох под наем. Но от ноември стотинка не съм видяла. Когато баща ми почина, отидох да прехвърля партидата на свое име и вместо да дам само 10 лв., колкото струваше услугата, се наложи да платя и 395 лв. натрупан от наемателката ток. Тя все ми обещава, че ще ми се издължи, но познайте дали го е направила.

Аз съм самотна майка, с 20-годишна дъщеря, която прекъсна следването си, защото нямаме пари. А ни дължат толкова много и от различни места! После се хвана на работа в едно заведение като сервитьорка, без договор. Викаха я, когато им скимне, и я държаха до 3 часа през нощта. Накрая я изгониха, без да й платят 250-те лева, които й се полагаха за това време.

Аз съм със 154 лв. и 50 ст. пенсия и едва свързваме двата края. Не можем да намерим стабилна работа на момичето ми. Навсякъде, където потропаме, предлагат изпитателен срок, но без договор. Направо не знам какво да сторя…

Прецаканата

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар