Как да подсилим имунната система за зимата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тази есен сезонното подсилване на имунната система може да започне малко по-късно заради топлото време и хубавите дни, които ни радват през октомври

Organic berries Имунната система осигурява на човека лично пространство на една планета, гъмжаща от гладни микроорганизми. Тя е първата и последната защитна линия срещу бактерии, вируси, токсини, гъбички и паразити, които нахлуват отвън, както и срещу вътрешни предатели като раковите клетки например.

За да работи нормално и за да осигури адекватна защити, тя трябва да бъде подсилена. За целта може, трябва и е задължително да се ползват природни средства и подходящи хранителни добавки.

Черен бъз, малини, къпини

На пазара, че и по улиците продават малини. Почерпете се. Те са в първата петица на полезните храни. Много полезни са за деца, защото свалят високата температура и действат против простуда дори на компот.

Къпините и боровинките също са антиоксиданти. Но най-доброто средство за повдигане на имунитета у нас е бъзакът или черният храстовиден бъз, направен на сироп. От него се вземат по 1 с.л. дневно и лекарствата си стоят кротко в шкафа.

Алкална храна

Срещу болести в организма трябва да се поддържа алкална среда, а не киселинна. Избира ли се храна с 4 рН и под него, ще се развият вируси и бактерии. Полезни са храните с над 5 рН.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар