Неблагодарникът, който съсипа живота ми

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Здравейте, и аз като другите, искам да споделя мъката си с вас. Разведена съм от деня на раждането на сина ми, който е вече на 29 години и е семеен. Имам син и дъщеря. От 7 години живея на семейни начала с мъж, когото ще нарека Васил.

Още от самото начало на връзката ни, той се разпореждаше с парите ми и харчеше заплатата ми, без да мисли, че до следващата трудно ще издържим. На втората година, след като се събрахме, го оперираха. Лекарите не даваха никаква гаранция, че ще оживее. Наложи се да остане в болница цял месец, а аз бях непрекъснато с него като придружител. След като го изписаха, една година беше на памперси, купувах му различни лекарства и мазила. Само за операцията дадох 1500 лв., а за другите работи, да не говорим. Всички тези разходи поеха дъщеря ми и синът ми. Слава Богу, Васил се възстанови, но на следващата година отново се наложи операция. Когато се оправи и от нея и вече се беше стабилизирал, падна в една шахта. Не знам как остана жив. Беше си счупил няколко ребра, имаше и доста рани, които в спешното зашиха.

vanyaТази година пък оперираха сърцето му и му сложиха три байпаса. Какво да правя – пак купувах превръзки, мазила и скъпи лекарства. Парите доникъде не ми стигнаха, затова се наложи да взема заем. И понеже доста отсъствах от работа покрай проблемите с него, ме съкратиха. Заради финансовите ни проблеми, започнаха кавгите между нас. Васил има дъщеря от предишен брак, но за толкова години, откак боледува, един път не е дошла да го види или да попита как е и как я караме без пари. На всичкото отгоре имаме и животни, за които трябва да се грижа. Понякога страшно се преуморявам и едва гледам, но той не оценява това. Напоследък вече е по-добре здравословно, но вместо да ми помага, се държи все по-лошо с мен. И не само това – говори врели-некипели и дори ме предлага на чужди мъже. А най-много ми тежи, че направи всичко възможно да настрои децата ми едно срещу друго и те се изпокараха. Откакто сме заедно, никога не е работил, а все е чакал на моята заплата и на парите, които синът и дъщерята пращат от чужбина.

Когато за пореден път чух да ме спазарява с един мъж, реших да го напусна. Затова си търся усилено работа, за да мога да изплатя заема, който теглих заради този неблагодарник. Не го интересува изобщо, че той е причината да затъна в борчове. Дори ме гони като някое животно от квартирата, в която живеем.

Моля се да си намеря работа, но на 58 г. едва ли някой ще ме вземе. Била съм ел. монтьор, шлосер, кранист. Ако някой работодател може да ме приеме на тая възраст, съм готова да работя дори като чистачка…

Ваня

Можете да ни пишете на po.krasivi@gmail.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар