4 важни причини да пием вода за здраве и красота

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пиенето на вода по време на хранене е не само разрешено, но и необходимо вода
Доскоро се смяташе, че водата смущава храносмилането, тъй като разрежда стомашния сок. Но според специалистите, ако не пием вода по време на хранене, има опасност да изгубим чувството си за жажда. Единственото условие е при хранене количеството на водата да не надвишава това на храната.

Водата намалява целулита – най-вече в областта на бедрата и задните части. Освен това отдавна е доказано, че топи мазнините.

Количеството е по-важно от състава й. Много хора смятат, че водата от водопровода не е годна за пиене и я заменят напълно с минерална или с плодове и зеленчуци. Консумацията само на минерална вода обаче не е добра идея, особено ако е престояла в пластмасови бутилки. А плодовете и зеленчуците не може да свършат работата на водата, чиято основна дейност е да пречиства бъбреците.

Слабо минерализираната вода е идеална за готвене. Причината е, че тя действа като отличен разтворител и по този начин полезните вещества от продуктите се усвояват по-бързо и по-лесно, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар