Кои са невидимите заплахи за хубавата кожа?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Понякога сами не осъзнаваме как вредим на кожата си

кожа Друг път собственото ни немарливо отношение е причина за лошото състояние на нашата кожа.

ДА ЗАСПИМ С ГРИМА СИ

Да спим с непочистено от грим лице, може да доведе до бактериални инфекции и запушени пори, които от своя страна предизвикват акне. Винаги измивайте добре грима си преди сън, а За екстремни случаи, когато сте много уморени, дръжте в нощното си шкафче кърпички за изтриване на грим, с тях става най-бързо.

ПИЕНЕ НА КАФЕ

Кофеинът изсушава кожата и увеличава появата на бръчки. Ако все пак не можете да се откажете от него, пийте достатъчно вода.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПЪПКИ

Не е добре да изстисквате пъпките си сами. През месец или два посещавайте козметик – той ще го направи под определен ъгъл, под който вие сами не можете да се справите, и така ще реши проблема професионално. Ако често махате пъпките сами, гарантирате си появата на нови.

АКО ПРОПУСКАМЕ ХРАНЕНЕ

При редовно пропускане на едно хранене кожата ви ще старее по-бързо. Хранете се редовно и не забравяйте да набавяте нужните витамини на вашата красота.

АКО НЕ ПИЕМ ДОСТАТЪЧНО ВОДА

Поемането на достатъчно вода всеки ден е важно за по-бавното остаряване и за блясъка на кожата. Ако не можете да пиете големи количества, опитайте да ароматизирате водата с парченца плодове или листенца от мента. Може би така пиенето ще ви потръгне, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар