Защо НЕ трябва да използваме продуктите 2 в 1?

Козметичните средства „две в едно“ са находка за пътешественици или за спестовници

2 в 1
Експертите предупреждават, че не всички beauty хибриди са еднакво добри.

ШАМПОАН + БАЛСАМ

Това са първите средства, при които се прилага формулата „две в едно“ – започват да се произвеждат в началото на 80-те години на миналия век. Позволяват едновременно да се почисти косата и да се подхрани. Коментар на експертите: Стилистите откровено ненавиждат този хибрид. Проблемът е, че съставките му се неутрализират взаимно: променената формула на шампоана не му позволява да измие косата добре, а балсамът просто няма време да я подхрани и да я изглади. В резултат косата е зле измита и губи еластичността си.

Решението: Може да ги използвате в извънредни случаи, но не постоянно.

ШАМПОАН + ДУШ-ГЕЛ

Рекламите ни уверяват, че тези средства почистват еднакво добре както кожата, така и косата.

Коментар на експертите: Това не е най-доброто съчетание на две средства в едно: овлажняващите компоненти в душ-гела отнемат обема на косата, а мекият почистваш състав на шампоана не позволява напълно да се отмият замърсяванията от кожата.

Решението: Няма да се случи нищо страшно, ако няколко пъти го използвате (например във фитнеса или по време на ваканцията). Но бъдете готови след това косата ви да е по-непослушна.

САПУН + ХИДРАТИРАЩ КРЕМ

Предназначени са най-вече за суха и чувствителна кожа, тъй като не само почистват, но и овлажняват. Коментар на експертите: Да се съвместят в един флакон две взаимноизключващи се функции е невъзможно: възниква проблем или с почистването на кожата, или с нейното хидратиране и подхранване. Овлажняването на кожата при тези средства „две в едно“е рекламна уловка.

Решението: Сапунът с овлажняващи компоненти не може да замени крема за ръце. Затова използвайте двете средства отделно.

ХИДРАТИРАЩ КРЕМ АВТОБРОНЗАНТ

Според листовката те осигуряват развномерен тен и добре подхранена кожа. Коментар на експерта:

Напълно логично е да се обединят тези две средства, тъй като оцветителите в автобронзанта изсушават кожата, а хидратиращите компоненти решават проблема. Допълнителният плюс е, че кожата не се бели и така тенът остава по-траен.

Решението: За чувствителна кожа избирайте препарати с ниска концентрация на оцветители – до 5%. Ако имате суха кожа, спрете се на продукти със съдържание на витамини А и Е, които подхранват и овлажняват.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар