Кои храни са приятели на имунитета?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Силен имунитет може да имате и без скъпи хранителни добавки

имунитет Храната да е вашето лекарство – това е каза един древен лекар. И нека разберем коя храна ще се погрижи най-добре за нашия имунитет.

Вода

Редовната консумация на чиста вода е мощен факторза балансиране на енергийната система на организма. Честите проблеми със стомаха, простудните заболявания, алергиите, кожните проблеми, запекът са предизвикани от недостиг на вода. Между 1,5 и 3 л вода е необходимата дневна норма, за да подсилите защитните си сили.

Плодове и зеленчуци

Те са богат източник на витамини (С, А, РР и от групата В), минерални соли (калий, желязо, фосфор, калций), микроелементи, органични киселини (ябълкова, вине-. на, лимонена), етерични масла, протеини и въглехидрати. Освен това са богати на антиоксиданти, които предпазват от сърдечни болести и рак. Малините отдавна са известни като един от най-ценните източници на антиоксиданти.

Дълбоководни морски риби

В тях се съдържат вещества, необходими за изработване на бели кръвни клетки. Освен това те пречистват артериите от холестеролните плаки и понижават по този начин риска от сърдечносъдови заболявания.

Пъдпъдъчи яйца

Според диетолозите може значително да укрепим имунитета си, ако всекидневно консумираме до 7 пъдпъдъчи яйца.

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар