Не знам какво й става напоследък

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Работата е там, че напоследък съпругата ми се държи доста странно.

Преди пет месеца се прибра вечерта, сложи на масата бутилка уиски и каза, че са я повишили. Зарадвах се, но и малко се учудих, защото тя няма висше образование, а повечето й колежки са завършили университет. Обясни ми, че са й възложили повече неща във фирмата и вероятно ще й се наложи да закъснява, но определено си заслужавало заради парите, които щяла да взима.

Не знам каква е тая работа, но определено моята Ива се промени. Навири си носа, започна да си купува скъпи geroдрехи и парфюми, вече има модерен телефон и лаптоп. И все нещо проверяваше в интернет, все звънеше на някого или пък на нея й звъняха по всяко време. Това много не ми харесваше, ама си казвах – работа, няма как. А и нали вече й плащат добре.

Само че миналата седмица срещнах една нейна колежка и тя ме попита как е Ива, съвзела ли се е от шока след съкращението и намерила ли си е нова работа. За малко да попитам какво съкращение, какъв шок, нали я повишиха, ама си замълчах навреме. Смотолевих нещо и си тръгнах.

Не смея да питам Ива какво става. Имам едни подозрения за това, с което се занимава, но не искам да повярвам и не мога да го изрека на глас. Гледам я вечер, като заспи, и се питам – абе, това моята жена ли е, или някаква непозната? И хич не искам да повярвам, че си лягам до тяло, което се продава…

Геро 

Пишете ни на e-mail po.krasivi@gmail.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар