Стъпка по стъпка – да си направим маникюр и педикюр у дома

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ноктите се изрязват с ножичка, защото нокторезачката нарушава повърхността им и често нацепва ноктите

маникюр Преди отстраняване на кожичките, ноктите не се накисват във вода, защото я попиват и се размекват.

Кожичките не се изрязват, а се избутват със специална емулсия за отстраняване на кожички. За да не поемат ноктите от цвета на лака, обикновено под него се нанася регенерираща база. Тя най-често съдържа витамин Е, калций, розово масло и подхранва ноктите.

Ако ноктите са меки и лесно се огъват или чупят, под лака се нанася втвърдител за нокти. Върху лака се нанася топлак. Така маникюрът заблестява още по-елегантно и по-дълго украсява ръцете.

Краката се потапят в педикюрна вана с топла вода и разтворена 1 с.л. соли за крака за 3-5 мин. Те успокояват и дезинфекцират кожата на ходилата.

Един след друг краката се подсушават, ноктите се скъсяват, най-добре с клещи за нокти. Каналите се проверяват за впити нокти с ъглоповдигач. Ако е необходимо, се прави корекция и ъглите се заглаждат. Понякога е необходимо минаването с пила върху нокътните плочки за отстраняване на пожълтяването от лака.

Нанася се малко количество крем за кутикули върху цялата кутикула на всеки нокът. Кутикулите се избутват нежно, за да се отстрани мъртвата кожа. Залепнала по нокътя. Използва се избутвач. При стърчащи краища мъртва кожа или странични кожички се използват клещи за кожички.

Ходилата се масажират с ексфолиант с фин пясък, особено по вроговените участъци. Изплакват се и се подсушават.

Петите и възглавничките се изпиляват с пила за пети.

Поставя се разделител за педикюр между пръстите. По ноктите се нанася обезмаслител, за да се задържи лакът по-дълго. Новите лакове, които издържат над 7 дни и стават все по-здрави и твърди с всеки изминал ден под въздействието на слънчевата светлина, не изискват поставяне на основа. Направо се нанасят 2 тънки слоя лак и той изсъхва за 8 минути. Свободният край по усмивката на нокътя също се Запечатва с лак, за да се осигури по-голяма трайност. Накрая се поставя топлак, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар