Как да заличим безсънието от лицето си?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички сме имали и имаме налудничави нощи, които не стига, че ни оставят безсънни, ами и на сутринта ни сдобиват с паника за неособено добрия ни външен вид

лице безсъние

Сънят определено е важен за здравето, но и за красотата. Как обаче да излъжем недоспалото си лице, ако не са ни достигнали няколко часа сладка дрямка.

Съживете спящата кожа

Всички сме чували за студения душ, който върши чудеса, когато трябва да се събудим по-бързо, нали? Студената вода важи с пълна сила и за заличаването на недоспиването, изписано върху лицето ни. Тя стеснява кръвоносните съдове, свива порите и прави кожата по-гладка. Освен това в аптеките вече се предлагат освежаващи спрейове за лице, които ще свършат добра работа zа заспалата кожа.

Балсамирайте лицето

Когато не спим, състоянието на кожата ни се влошава. Намажете плътен слой хидратиращ крем, за да скриете поне малко от сухотата върху лицето си.

Спукайте“ клепачите

Кремът за околоочното пространство е задължителен в несесера на всяка грижеща се за хубостта си жена. Ако страдате от забележимо сутрешно подуване на клепачите, преди да нанесете козметиката, я сложете за известно време в хладилника. Ниската температура ще отнеме подутината от клепачите. Ако нямате подръка крем, кубчета лед или изстудени торбички с чай също ще вършат работата.

Събудете се широко

Машата за мигли ще направи немислимото за подутите очи. След недостатъчно качествен сън очите ни изглеждат по-малки. Когато извием миглите си, със сигурност ще се сдобием с широко отворени очи. Най-добре ги навийте колкото се може по-близо до основата им за приказни резултати.

Коригирайте с блясък

Един от помощниците при недоспиване е коректорът. Нанесете от него върху тъмните кръгове, докато не се уверите, че сте ги скрили добре. Може да използвате и бяла очна линия или бял грим, който да нанесете в ъгъла на очите. Това не само че ще ги отвори, но ще ги направи и по-блестящи, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар