Най-опасните животни в света! – част 2

Ние, хората постоянно искаме да направим по-добър и по-сигурен живота за себе си, а светът продължава да бъде опасно място!

Част 1

Ето продължението на списъка – топ 10 на най-опасните животни на Земята.

Хипопотамите обикновено се срещат в Африка и са отговорни за повечето човешки смъртни случаи на континента, отколкото всяко друго голямо животно. Хипопотамът може да тежи 8 тона! Той може да тича със скорости от 30 км/час, а устата му може да се отвори с височина 7 метра! С устата си той може да смаже всичко, като с парен чук.

Африканският лъв има невероятна скорост, остри като бръснач нокти и зъби, с които атакува плячката си. Той ловува в групи и дебне плячката си, преди да атакува. Женските обикновено ловуват и дебнат зебри, антилопи гну, както и биволи. Лъвовете предизвикват стотици смъртни случаи годишно.

Много видове змии са опасни за хората. Повече от 450 вида са отровни, а 250 са в състояние да убият човек. Най-отровните ухапвания се срещат в Африка, Азия и Северна Америка.

–      Пепелянката причинява повечето от смъртните случаи от  ухапване от змия в света.

–      Тайпан е най-отровната змия в света, но за нея има противоотрова, благодарение на която няма регистрирани смъртни случаи. Тази змия е всъщност доста послушна и затворена в себе си и живее в отдалечен район в Австралия, където малко хора я срещат.

Комарите са на едно от първите места в списъка с най-смъртоносните животни в света. Тези малки кръвосмучещи насекоми убиват над един милион души всяка година в световен мащаб, защото причиняват заболявания като малария, елефантиазис, жълта треска и други.

Индийски червен скорпион (Hottentotta Tamulus) са най-смъртоносните в света. Това малко животно създава много проблеми при ухапване. Човекът изпитва гадене, сърдечни проблеми, промяна на цвета на кожата и в по-тежки случаи, белодробен оток, при който се натрупва течност в белите дробове. Белодробният оток причинява задух и може да доведе до смърт. Тежестта на тези симптоми зависи от количеството отрова, което скорпионът е вкарал в човека и податливостта на жертвата. Тези смъртоносни скорпиони живеят най-вече в Индия и в източните райони на Непал и Пакистан.

В зависимост от това как гледате на статистиката, в този списък могат да се включат и други животни.

 

Вижте най-сладурските снимки на родителска любов при животните!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар