Десетте най-опасни животни в света! – част 1

Ние, хората постоянно искаме да направим по-добър и по-сигурен живота за себе си, а светът продължава да бъде опасно място!

Що се отнася до дивите животни, това което определя тяхното ниво на опасност не е задължително да бъде размерът им. Ние може да се мислим за някои от тези животни, че са приятелски настроени или безвредни, но понякога дори и „приятелите“ или послушните привидно видове могат да станат опасни, ако ги провокираме.

Ето списък на топ 10 на най-опасните животни на Земята!

Соленоводният крокодил е най-голямото влечуго в света. Те са и най-опасни, защото убиват стотици хора годишно. Крокодилът живее в тропиците на Африка, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия и в бавно движещи се реки и езера. Очите му, ушите и ноздрите са разположени високо на главата, което му позволява да види и чуе плячката си. Те  варира от метър и половина до 6 метра дължина. Крокодилът е мощен и бърз и челюстите му имат много силен натиск.

Медузата Морска оса (Chironex fleckeri) е най-отровната от морски животни, известни на човечеството и нейното ужилване може да убие човек. Тя може да бъде намерена в северните океани, Австралия и целия тропически Индо-тихоокеански регион. Има до 60 пипала и всяко е дълго около 4,5 метра. Повечето хора оцеляват след среща с тази медуза, но болката е мъчителна. Ужилването спира сърцето или парализира човек, което причинява удавяне. Данните показват, че това създание причинява над 100 смъртни случая на година, но записите са непълни, тъй като много области не докладват такива случаи от страх да не засегнат туризма си.

 

 

Голяма бяла акула

Изследванията показват, че акулите изследват предметите с устата си и е нормално да правят „тест хапка“, за да разберат какво е това. В повечето случаи, след първоначалното ухапване, акулата ще се оттегли, въпреки че, за съжаление, първата хапка често може да убие човек.

 

Мечка гризли е вариант на кафявата мечка на Северна Америка. Гризли  могат да достигнат тегло от 400 до 800 килограма, а мъжкият е почти два пъти по-тежък от женската. Когато стои на задните си крака, тя може да достигне до 8 метра височина. Въпреки огромния си размер, тя може тича с голяма скорост. Най-честата причина за атака от мечка гризли е, когато  женската се страхува за малките си. Гладни или болни мечки могат също да атакуват хората.

 

 

Африканският бик понякога се нарича „черната смърт“ и е едно от най-опасните животни на Земята. Той е изключително агресивен и непредсказуем.  Може да тежи между 900-1800 кг и живее на стада. Членовете стадо се защитават помежду си от лъвове, крокодили или ловци, които ги нападат, блъскайки с острите си рога. Този вид убива над 200 души годишно.

 

 

Продължение …

Вижте тези смешни снимки на животни!

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар