Открий новото си АЗ

Гениалната стилистка коафьор Одил Жилберт е известна в модните среди като царицата на събраните коси, но ти можеш да й отмъкнеш короната, стига да овладееш тънкостите в изработването на тези нейни прически.

Усукан висок кок

Стилистката нарича тази прическа „off-duty модел”. Защо? Защото често пъти, когато моделите излязат от пробната, обикновено са със събрани коси във високи кокове”, обяснява Жилберт. За да си направиш подобно палаво кокче със стърчащи краища, просто разгърни следващите две страници и следвай стъпките от схемата, а за да направиш косата лъскава, използвай спрей за блясък.

Бързо, гладко и лъскаво

Тази супер лъскава и леко вълниста прическа ала Грейс Кели има елегантен привкус, от една страна, а от друга – леко глам рок звучене. „Важно е да знаеш как да направиш къса на вид прическа с дълга коса”, разкрива стилистката. Следвай стъпките в схемата и придай еластичност на косата с помощта на спрей-гел за коса.

Непреходна класика

Тази частично повдигната, частично спусната прическа е сред най-секси  начините да покажеш любовта си към 60те. „До голяма степен напомня за Бриджит Бардо: едновременно свежа и изтънчена”, обобщава Жилберт. На всичкото отгоре това е хитър начин да увеличиш оптически ръста си. Виж как да си направиш тази прическа в приложената схема, а за да я фиксираш надеждно, използвай лак за коса.

Супер романтични вълни

Идеята на тази приятно разрошена прическа, като на героиня от романтична новела, е да изглежда леко недовършена. „Това е една много свежа и леко невинна прическа”, смята Жилберт. За да бъдат вълните по-въздушни използвай спрей за обем в корените.

Малка плитка, голям ефект

Гладкият, зализан бретон може да получи живителна глъдка свежест с помощта на една стегната миниплитка. „Плитката играе ролята на страничен път, който разделя атрактивно косата”, казва креатичната стилистка. За да бъде всеки косъм в правия път, докато плетеш, нанеси стилизираща паста с фибри.

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар