Пробните в магазините мамят! Научете как!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Стаичките за мерене на дрехи са проектирани така, че да изглеждате по-стройна и млада. Помнете обаче, че ще носите тоалетите в реалния живот

пробна Едва ли има жена, която да не обича да ходи на шопинг. С ръка на сърцето обаче трябва да признаете, че дрехите, с които се сдобивате, невинаги са най-подходящите за фигурата, възрастта и излъчването ви. Получава се така не само защото дамите са колебливи и непостоянни същества. Голяма е вероятността да сте попаднали в някой от капаните, които търговците залагат в пробните.

1. Кривото огледало. Каквото и да облечете, изглеждате безупречно. Причината не е във внезапното ви отслабване, а в леко вдлъбнатото огледало, благодарение на което изглеждате по-фина и висока.

Решението: Поразходете се из магазина, за да може да се видите в обикновени огледала.

2. Студийното осветление. Досега не подозирахте, че всеки цвят ви стои безупречно и че бръчките ви толкова малко личат. Уловката е, че в пробната осветлението е изключително силно, буквално ви заслепява и ви кара да се чувствате като на сцена.

Решението: Излезте извън пробната и застанете пред обикновено огледало. Затворете очи за десетина секунди. Когато ги отворите, проверете какво виждате първо – лицето си или дрехата? Ако е лицето, сте направили подходящ избор. В случай че е дрехата, трябва да опитате друг цвят.

3. Тясното пространство. Дрехата като че ли ви стои добре. И все пак не сте съвсем сигурни. Причината е в пробната – тя е толкова малка, че няма как да се отдалечите достатъчно, за да се видите от глава до пети.

Решението: И този път най-хитрото нещо, което бихте могли да направите, е да излезете от кабинката и да се видите отдалече.

4. Незатварящата се завеса. Иска ви се да се разгледате от всеки възможен ъгъл, обаче непрекъснато някой наднича иззад пердето на пробната, а краката и главата ви стърчат над него. Това ви кара да бързате, за да се отървете от недискретните погледи.

Решението: С щипки стабилно фиксирайте завесата от двете страни и се разглеждайте толкова, колкото прецените за необходимо.

5. Неподходящият под. Настилката в кабината е грапава и скъсва чорапите ви още щом стъпите върху нея.

Решението: Не забравяйте, че трябва да премерите мечтаната дреха с обувките, с които ще я носите, особено ако става дума за панталон. Затова си носете кърпа, върху която да стъпвате, докато се събличате.

6. Дългата опашка. Изнервени от върволицата пред пробната, сте склонни да си купите дреха, без дори да я премерите. Това е стар търговски трик, на който не бива да се поддавате. Още повече, че ситуацията възниква най-често в сезона на намаленията, когато са останали единични бройки, които след това няма как да смените.

Решението: Вземете със себе си всички дрехи, които ви харесват. Не бързайте, докато ги мерите. Никъде не е казано колко минути имате право да останете в пробната.

7. Завистта. Току-що сте премерили трикотажна рокля и установявате, че тя подчертава всеки дефект на фигурата ви. Жената от съседната пробна обаче е облякла същия модел и гордо се разхожда с него из магазина, за да покаже на приятелките си колко добре й стои. Тогава си казвате, че сигурно и вие не изглеждате чак толкова зле и вадите парите, за да я платите тоалета.

Решението: И това е търговски трик. В някои магазини кабинките нарочно са разположени една до друга, а големите огледала са извън тях, така че хората се изкушават да се погледнат и там. Най-разумно е да се откажете от неподходящата рокля и да я замените с модел, който наистина подчертава хубостта ви, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар