Безопасно избелване на зъбите с куркума!

Използвайте тази билка за естествено избелване на зъбите!

Да, вярно е! Жълтият прах, който ще оцвети почти всичко, до което се докосне е тайната съставка, която може да ви даде най-блестящите бели зъби.

Както вече може би знаете, куркумата е много добра за потушаване на възпалението. Тя също така защитава мозъка от стареене и е мощен антисептик и антибактериален агент, така че не се учудвайте, ако тази велика билка направи и това чудо. Освен това, куркумата има и други разкрасителни свойства. Може да се приема през устата или локално като маска за свиване на порите на лицето. Индийските булки преди деня на сватбата си използват куркумата като разкрасително средство точно поради тази причина. С помощта на около половин супена лъжица куркума на прах и малко вода можете да постигнете желаната искрящо бяла усмивка.

Трябва да бъдете много внимателни, тъй като всичко вън от устата ви до което се допре ще бъде боядисано в жълто, включително и четката за зъби. Но, както може би се досещате, тя работи като чудо за избелване на зъбите.

Куркумата също така е страхотна за хигиената на устната кухина, а не само за избелване на зъбите. Тя е силно противовъзпалително, което действа добре на венците, а все пак 90% от хората над 30-годишна възраст имат някакво заболяване на венците. Също така е със силно антимикробно действие и успява да убие всички тези микроби, причиняващи кариеси и заболявания на венците.

Начин на употреба

Вземете половин супена лъжица изсушен корен от куркума на прах и прибавете малко вода, за да се получи кашичка.  Загребете с четката за зъби и ги измийте, както обикновено. Насладете се на ефекта!

 

Куркумата е идеална за използване в домашната козметика!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар