Кажи ми на кой пръст носиш пръстен, за да ти кажа какъв си – продължение

Когато мерим пръстен, избираме на кой пръст ще стои най-добре, без изобщо да се замисляме, че тази субективна оценка е продиктувана не толкова от житейския опит или от художествения вкус, колкото от подсъзнанието

Част 1

prysten

ПРЪСТ НА ЛЮБОВТА И ТВОРЧЕСТВОТО

В древността смятали, че през безименния пръст на лявата ръка минава „вената на любовта“, пряко свързана със сърцето. С развитието на науката тези вярвания отчасти се потвърдили – именно на безименния пръст се намират реактивните точки на ендокринната система и нервният възел на поясната област на гръбначния стълб, който пряко участва в процеса на възпроизвеждане. Благодарение на тези вярвания в европейските култури се е създала традицията венчалният пръстен да се носи на безименния пръст, затова този пръстен не разказва нищо за личността на човека, освен че е женен.

Ако обаче носите на безименния пръст пръстен с украшение, можете да бъдете охарактеризиран като творческа и талантлива личност, но изпитваща подсъзнателно чувство на известна неудовлетвореност и непълна реализация на творческия потенциал. Такива украшения виждаме на ръката на Ерик Клептън и на много други талантливи хора.

ПРЪСТ НА СКРИТИТЕ ПОРОЦИ

Пръстен на кутрето може да разкаже за човека нещо, което той не би искал да си признае. Това са качества като непостоянство, лекомислие, егоизъм, страст към авантюри и хазарт, готовност за флирт и склонност към изневяра. При това такива хора са несъмнено талантливи, креативни и притежават великолепни комуникативни качества. Те лесно влизат в контакт с непознати, умеят да представят своята гледна точка, да убеждават.

Пръстени на кутретата имат Марлена Дитрих, Джони Деп и др. А голям, безвкусен и натрапчив пръстен на кутрето е неизменен атрибут на американските улични сутеньори, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар