Кажи ми на кой пръст носиш пръстен, за да ти кажа какъв си

Всеки пръст на ръката изразява определени личностни качества и откроявайки го сред останалите с помощта на украшения, човек подсъзнателно подчертава тези качества

пръстен

ПРЪСТ НА УМА И ВОЛЯТА

Палецът символизира логиката и волята. Човекът е достатъчно амбициозен, но никога не действа направо, всяка стъпка е старателно премерена, всички действия са резултат на точен разчет. Той е тънък аналитик, живеещ обикновено извън разпространените стереотипи. Не е религиозен, не се доверява на средствата за масова информация и рекламата. Подлага на съмнение и се опитва да анализира дори общоприетите теории, които повечето хора възприемат като доказани факти. Това е благороден човек и бунтар, способен на саможертви за постигането на целта.

На палеца носели пръстени такива силни личности Нострадамус, Джордано Бруно, Юлий Цезар, Омар Хаям.

ПРЪСТ НА ВЛАСТТА

Хората, носещи пръстени на показалеца, издават своя подсъзнателен стремеж за доминация и власт. Ако пръстенът е сложен на показалеца на дясната ръка, собственикът му най-вероятно е разсъдлив, уверен в силите си човек, стремящ се към ръководни длъжности. Ако е на лявата ръка, става дума за крайно неуверен в своите сили, срамежлив човек, нерешителен по природа, но тайно мечтаещ за неограничена власт. Човек, носещ пръстени на показалците и на двете ръце, няма да се спре пред нищо в името на властта.

Пръстени на показалеца са носели много известни пълководци и владетели – Юлий Цезар, кардинал Ришельо, Хенри VIII. Последният носел пръстени и на двата си показалеца – с тях е изобразен на портретите този тиранин, неуморим реформатор, многоженец и параноик.

ПРЪСТ НА ПРЕДЦИТЕ

Пръстен на средния пръст е равносилен на заявлението: „Вижте ме, аз съм красив“. Подобни украшения на пръста на Сатурн можете да срещнете при хора, крайно комплексирани относно външността си и непременно желаещи да привлекат внимание. При това колкото по-ярко, масивно и голямо е украшението, толкова по-тщеславен е притежателят му.

Но не бързайте да давате категорични оценки за личността му и да търсите психологически комплекси. Причината е, че този пръст, намиращ се под влиянието на Сатурн, символизира родовата връзка с нашите предци. Затова старинните фамилни украшения се носят именно на средния пръст.

Пръстени на средния тръст е носела английската кралица Елизабет Втора, именно на този пръст се слага и легендарният пръстен на всевластието от известната трилогия на Дж.Р. Толкин, пише вестник „Феномен“.

Продължение…

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар