Компютърни поверия за новото време

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

В последните години се родиха нови поверия, свързани с компютрите и интернет

интернет

• Не е на добро, ако случайно попаднете на религиозен сайт, когато сте в Мрежата. За да отклоните бедата, трябва да се върнете назад към изходната страница.
• Ако търсачката не работи, това е на раздяла или загуба на пари. Ако ви отведе не там, където искате, ви предстои ненужно пътуване с парични харчове.
Ако търсите в интернет информация за някаква стока, а често попадате на празни страници, значи денят не е удачен за покупки.
• Лоша поличба е контактът с администратора на сайта. Ако сте попаднали случайно на него, това означава неочаквано пристигане на началството.
•Ако в края на всяка страница на вашия сайт поставяте многоточие, той ще стане популярен сред посетителите.
• Ако случайно залеете клавиатурата си с кафе, три пъти натиснете Esc, за да избегнете уроки.
• Ако по погрешка сте назовали някого от реалните познати с името на приятел от интернет-кореспонденцията ви, той няма да ви пише три дни.

Компютърните духове много приличат на домашните. Парапсихолозите ги наричат „хоумови“ – в чест на домашната страница в интернет. Трудно е да се каже как изглеждат те, но по характер са същите пакостници: ако се отнасяте зле с тях или изобщо не ги забелязвате, започват да ви развалят електронните документи и картинки, унищожават писмата ви, разместват местата насайтовете или ви изпращат на неверни адреси в търсачката. Могат и вирус да ви лепнат.

За да умилостивите „хоумовия“дух, трябва да му поднесете подарък във вид на картинка, на която е изобразен например красив пейзаж. Но пази Боже, да му „подарите“ порноснимка или тапет. Трябва обезателно да наречете картинката ддд. hmtl. Поставете я на домашната си страница, където по традиция живее „хоумовият“ дух. От благодарност той ще ви помогне да се избавите от компютърни вируси и ще повиши посещаемостта на сайта ви, пише вестник „Феномен“

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар