На мода са плътните вежди

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тънките вежди са демоде, но плътните по природа са рядкост

плътни вежди

Ако не сте надарена с изразително гъсти вежди, спокойно. Има начини да се сдобиете с тях. Най-бърз е перманентният грим. По специална технология се нанасят пигменти, които запълват липсващите косъмчета и рисуват модерни вежди. Работа вършат и моливът, сенките, гелът.

Преди това трябва да определите формата на веждите. Разрешете косъмчетата, подрежете ги с ножичка и дезинфекцирайте кожата. Очертайте новата форма с молив и изскубете излишните косъмчета, следвайки рисунката. Вътрешният ъгъл на веждите трябва да е на една линия с вътрешния ъгъл на окото. Външният не бива да не слиза по-ниско от вътрешния, защото лицето придобива печален израз, отстранете косъмчетата между веждите, те придават гневен вид.

Време е с молив да запълните кожата между рехавите косъмчета. Изборът на цвят е много важен и зависи от косата. Тъмните коси искат черен молив, червените, кестенявите и русите – тъмнокафяв, а светлите – бежов или пепелявокафяв. След това веждите се минават с безцветен гел, който ги фиксира, за да не се разрошват.

Визажистите съветват веждите да се оцветяват не с молив, а със сенки в два нюанса и оформящ гел. Така стават по-тъмни, по-изразителни и по-плътни. Освен това гелът фиксира и запълва малките дупчици благодарение на формулата си с фибри.

За гъсти вежди можете да си помогнете и като редовно ги мажете с рициново масло преди лягане. Топнете четчицата в него и масажирайте енергично. Така ще се подхранят корените и косъмчетата ще се заздравят. Може с памучен тампон да втриете бадемово масло, а след 20 минути да почистете с тампон, напоен с розова вода. Може да комбинирате двете масла или да си направите крем. Към купешкия крем добавете 30 капки витамин А, 15 капки витамин Е и по 1 ч.л. зехтин и рициново масло. Втривайте го два пъти дневно в продължение на 1-2 месеца.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар