Защо имам двойна брадичка?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-често причина за двойната брадичка е наднорменото тегло

 

dvoina bradichka

В тази зона изключително лесно се натрупват мастни отлагания, токсини и вода, когато качим килограми. В резултат на това участъкът увисва.

Някои жени по природа са в неблагоприятна позиция, тъй като имат малък ъгъл между линията на шията и челюстта и заради тази особеност на анатомията често се сдобиват с двойна брадичка. Още една причина е възрастта – най-голям риск има в периода на климакса. Тогава клетъчният метаболизъм се забавя, намалява производството на колаген и еластин, поради което се снижава тонусът на кожата и мускулите.

Тези методи ще ви помогнат не само да се избавите, но и да предотвратите появата на двойната брадичка.

Спорт и диета

Ако причината са наднормените килограми, то вашите най-добри приятели са диетата и физическото натоварване. Ще ви се наложи да се откажете от любимите си пържени картофки и сладкиши и да наблегнете на плодовете, зеленчуците и ястията, приготвени на пара. фитнес, йога, танци – всеки спорт е добър, ако ви носи тонус и положителни емоции.

Масаж и работа над самочувствието

Престанете да ходите с овесен нос и поглед, забит в земята. Изправете рамене, вирнете брадичка, погледнете на света като победител. Ако имате мускулни схващания, ежеседмичните масажи ще ви се отразят прекрасно. Не позволявайте да ви се въртят пораженчески мисли, настройте се на позитивна вълна, усмихвайте се колкото се може по-често, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар