Топ 5 съвети за бизнес дрес код на дамите!

Да имате перфектно облекло, когато ви предстои важна бизнес среща, не е толкова просто!

Обличането на по-хубав бизнес костюм или сако и официални панталони не е достатъчно. За да демонстрирате изявен бизнес стил на облеклото си, се изисква проницателност и далновидност! Вижте как става това с нашите съвети.

1. Комфортът има приоритет

За разлика от облекло за една вечер в клуба, бизнес дрес кодът за жени е преди всичко за удобство. Последното нещо, за което бихте искали да се тревожите, докато правите бизнес сделка, е дали са тесни панталоните ви или бельото ви стяга. Бизнес етикетът в облеклото изисква преди всичко да се чувствате удобно в дрехата си, за да можете да се съсредоточите в работата.

2. Дълбокото деколте не се предпочита

Тактиката да се харесате с дълбоко деколте на шефа не помага в дългосрочен план! Проучванията показват, че хората са склонни да вземат жените в бизнеса по-малко сериозно, когато те носят дълбоко деколте.

3. Избягвайте много аксесоари

Ако сте големи фенове на аксесоарите, ние ви предлагаме да ги слагате, когато излизате с приятелите си, но не по време на бизнес. Нови моди, бижута, лъскави гривни са строго забранени, когато става въпрос за бизнес дрес код за жени. Запомнете това, защото работните часове изискват формалност, а не натруфеност.

4. Консервативни цветове

Ако въпроси като „Какъв цвят трябва да бъде ризата ми?“, „Какъв цвят риза ще изглежда най-добре за мен?“, „Дали моите панталони са твърде ярки?“ ви притесняват, не забравяйте кое е общоприето в бизнес етикета – консервативните цветове и тъкани са задължителни. Черно, тъмно сиво, тъмно синьо и други такива неуловими цветове за сако и пола винаги са били в основата на бизнес дрес код за жени. Подходящите тонове за риза са бели и бледи тонове и не трябва да забравяте това, когато се опитате да вземете ярка риза за следващата си делова среща.

5. Дължината на полата

Полите са неразделна част от бизнес дрес кода за всяка жена. Общоприетата дължина е около 2 см над коленете. Полата трябва да свършва на това ниво, така че като седнете да не се виждат гащите ви.

 

 

При повърхностен тромбофлебит, работете с крака върху бюрото!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар