Ако искате да сте щастливи, не правете така!

Дали можем да контролираме живота си така, че да бъде щастлив?

Определено, да! Има неща, които можем да си наложим като поведение, за да сме по-щастливи. Прочетете нашите съвети и ако съумеете да ги наложите като правило в живота си – ние ви гарантираме щастие!

1. Не се занимавайте с това, което правят хората около вас

Вашият път си е ваш и това какво правят другите въобще не ви засяга! Сами си причиняваме лоши усещания, като завиждаме на другите хора. Въобще не е важно какъв материализъм е обзел околните! Вие трябва да живеете живота си в хармония със света около вас.

2. Не бъдете злопаметни

Всички хора имат своите лоши спомени и са били подлагани на обиди от други хора. Недейте да си припомняте тези негативи непрекъснато, а се постарайте да продължите живота си спокойно. Не че ще ги забравите, просто ги игнорирайте и не се поддавайте на отрицателни емоции, когато ви връхлита миналото.

3. Не лъжете

Изключително важно е да не свиквате в живота си да лъжете хората около вас и дори себе си. Вкарвайки се в непрекъсната заблуда, вие губите способността да изживявате реални събития. Лъжите няма да ви помогнат да бъдете щастливи!

4. Не бъдете алчни

Алчността винаги носи нещастие. Не мислете, че това, което имате е недостатъчно и се нуждаете от още и още материални неща или пари, за да постигнете щастието! Напротив, колкото повече проявявате алчност, толкова повече навлизате по-дълбоко в нещастието. Бъдете щедри! Колкото повече материални блага имате, толкова повече трябва да раздавате на по-бедните от вас! Това неминуемо ще ви направи по-щастлив човек!

5. Подбирайте приятелите си така, че между тях да няма негативисти

Негативно настроените хора, които непрекъснато се оплакват и търсят от вас утеха ви затормозяват и допринасят за отрицателни емоции. Не че не трябва да помагате на хората, когато имат нужда, но просто това не са хората, с които трябва да прекарвате цялото си време.

6. Уважавайте себе си, за да ви уважават и другите

Когато приемете същността си такава, каквато е – вие вече сте щастлив! Няма как да искате уважение от околните, ако непрекъснато се вглеждате в недостатъците си! Я, погледнете другите хора! Всеки има някакъв недостатък! Светът е такъв, хората са различни, но си приличат по това, че всеки има проблем. Приемете вашите и бъдете щастливи!

 

Медитацията – средство за постигане на духовен мир!

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар