Защо ароматерапията е толкова полезна?

промоции

Ароматерапията още от древни времена се използва за лечение на много заболявания. Да подобри здравето чрез балансиране на тялото и ума – това е в основата на ароматерапията.

Тя ви носи релаксация, с която сънят и почивката ви са пълноценни. Освен това, ароматерапията има много повече ползи. Ето кои са те.

1. За кожата

Ароматерапията работи чрез успокояване на тялото, като въздейства на дермалния слой, който е кожата. Почиства я от различни микроби, които се намират там, както и от всички паразити, като бактерии, гъбички, вируси и т.н. Изчистването се извършва внимателно и ароматизиращо, което прави пациента да се чувства подмладен. Един добър масаж, последван от ароматна вана с помощта на цитрусово масло или масло от лавандула, прави пациента да се чувства чист, освежен и отпочинал.

2. Психологически ползи

Парите на чистите масла, когато се вдишват, активират емоционалните центрове в мозъчната кора, като по този начин човек получава облекчаване и ободряване. Всички психологически заболявания, ако не напълно излекувани, поне се облекчават от това. Основните психологически заболявания, които могат да бъдат излекувани чрез ароматерапия са безпокойство, депресия и стрес. Етеричните масла, които се използват в аромотерапията действат върху нервите, като ги успокояват. Например, лимоновото масло има успокояващ ефект, когато се използва в маслена баня. Успокояването на нервите помага за облекчаване на страха и стреса, които причиняват тревожност. Ароматерапията действа върху центъра на нервите, за да се отпуснете и да си върнете на чувството за благосъстояние, като по този начин повдига духа ви.

3. Освобождаване от болки

Ароматерапията е перфектен лек за болки в тялото, мускулни болки и главоболие. Масажът с масло помага за облекчаването им. Карамфиловото масло се използва както за зъбобол, така и за главоболие. Етерично масло от босилек в комбинация с евкалиптово масло вършат чудеса при болки в ставите. .

4. Облекчава периода на менструацията

Жените са изправени пред много проблеми по време на менструалния цикъл. Масаж или вана с масло от здравец може да помогне против обилно кръвотечение, а розовото и лавандуловото масла облекчават болките.

5. Помощ по време на менопаузата

Менопаузата причинява много проблеми както емоционални, така и физически. Ароматерапията действа и в двата аспекта, с което се явява незаменим помощник на жените. Лавандуловото масло се използва за баня, защото локално успокоява кожата и по този начин облекчава от горещите вълни.

6. Храносмилателните ползи

Много храносмилателни нарушения могат да бъдат смекчени чрез използването на ароматерапията. Майораната се използва от ароматерапевти при храносмилателни разстройства. Маслото от мента при масаж на коремната част облекчава стомашните газове.

7. При болни от рак

След като са преминали лъчетерапия, много пациенти имат нужда от ароматерапия. Масажите им помагат да се чувстват добре и облекчават стреса от това лечение.

Всичко това ясно показва, че ароматерапията, този древен метод на лечение, е от голяма полза дори и в днешните модерни времена.

 

 

Кои масажи са най-подходящи за зимния сезон?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар