Искате изваяно тяло?

промоции

Правете упражнения за групата мускули на корема и около кръста. Освен това ориенталските танци могат да ви помогнат да развиете мускулите в областта на корема.

Коремните упражнения, които са насочени към мускулите в средата и отстрани на кръста намаляват шансовете за контузия по-ниско в гърба и защитават гръбнака по време на движения с усукване. Вашият ректус абдоминис (главния мускул на коремната област) и страничните коремни мускули осигуряват въртенето на гръбнака и огъването на тялото напред. Спестете време и увеличете ефективността от фитнеса, като изберете упражнения, които укрепват двете групи.

Упражнение с наклон

Заемете позиция на постелката на пода все едно ще правите лицеви опори – с лице към пода и изправен гръбнак. Завъртете бедрата си, така че коленете да сочат надясно, след това върнете в изходна позиция и завъртете наляво. Въртенето насочва натоварването към мускулите в страни на кръста ви.

Упражнение с фитнес топка

Изправете се и задръжте топката между дланите си и в близост до гърдите си, за да започнете упражнението. Започнете усукване на тялото си на ляво без да се навеждате напред – местете раменете, бедрата и ръцете. След това върнете позицията на тялото в първоначално положение и започнете усукване на дясно.

Лицева опора върху топка

Застанете в позиция за лицева опора и поставете топката между краката си, за да можете да качите двата си крака до коленете върху нея. Ръцете са изправени. Сега направете опит да търкулите топката към корема си, като свиете коленете. Балансирането върху топката за постигане на стабилност повишава нивото на трудност на упражнението.

Наклонени коремни преси

Това упражнение работи за коремните мускули чрез огъване на гръбначния стълб напред и за косите коремни мускули чрез усукване на торса. За да изпълните наклонените коремни преси, легнете по гръб с ходилата на пода. Поставете ръцете си зад главата със свити лакти. Стегнете коремните си мускули и повдигнете главата и раменете си нагоре, като се обръщате към лявото коляно. Легнете обратно на пода. Повдигнете отново и се завъртете към дясното коляно.

 

Пилатес за стегнат корем

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар